avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata femei

sunt nascuta in iulie 1957, am 35 ani de vechime din care 25.5 ani in grupa II.
cand pot solicita pensie anticipata si care va fi penalizarea?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:27, 14 Februarie 2010
Pentru a primi raspuns trebuie sa dati si stagiul de cotizare (vechimea) pentru fiecare din parinti.
27 ani mama , 24 ani tatal
toti anii pe grupa 1

Multumesc
1. Parintii dvs. implinesc 50 de ani (minim pentru iesirea la pensie) in 2015. Atunci va fi in vigoare alta lege.
2. Mai discutam in vara cand va aparea noua lege a pensiilor.
Alina_ale a scris:
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti si pe mine . Parintii mei au lucrat 27 ani in grupa 1 si dupa actuala lege ar trebui sa iasa la pensie in 2015 . (nascuti in '65)
repet cadrul : femeie nascuta in '65 cotizat 27 ani grupa 1
barbat nascut in '65 cotizat 24 ani grupa 1

Nu stiu de unde ati tras concluzia ca ar fi trebuit sa iasa la pensie in 2015. Pentru ca implinesc 50 de ani? Dar art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000 inceta sa mai produca efecte din 01.04.2011, daca acest act normativ ramanea in vigoare, caz in care s-ar fi aplicat reducerile prevazute la art. 42. Acestea sunt mult mai putin avantajoase decat cele prevazute in proiectul viitoarei legi.

Cititi art. 55 si anexa 5 a proiectului. Cum va "iesi" proiectul din Parlament, vom vedea!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta minima de pensionare femei raluka raluka mama mea este nascuta in 1958 si are 34 ani de munca. in ce conditii se poate pensiona? care ar fi varsta limita la care se poate pensiona? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata asistenta_b asistenta_b Sunt nascuta in septembrie 1956, ani lucrati 32, am nascut 3 copii...cand am dreptul la pensie partial anticipata sau anticipata? Multumesc (vezi toată discuția)