avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur JYSK / -25% / evaluare retur incorecta.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur JYSK / -25% / evaluare retur incorecta.

buna ziua,
O lamurire/indrumare as avea si eu nevoie.
Am cumparat un scaun de birou de la JYSK, din magazin, nu online, am decis sa-l returnez din cauza materialului de vinil care emana un miros tare neplacut si nu era foarte ergonomic.
L-am returnat, iar cei din magazin au considerat ca scaunul a fost montat si au decis sa returneze doar 600 de lei din cei 800 lei din totalul platit, singurul lor motiv/mentiuni fiind doar mici semne de uzura pe elementele de montaj suruburi/saibe, fara alte mentiuni, scaunul a fost livrat in ambalajul original in stare perfecta in doar doua zile de la cumparare.
Imi spuneti va rog daca sunt sanse sa-mi recuperez restul de bani intr-un mod mai echitabil daca merg la ANPC? Este legal ca evaluarea returului sa fie atat de inechitabila, -25% din valoarea totala a produsului ?
Valoare pieselor cu semne de uzura sunt undeva la maxim 20 lei cumparate separat.
Mentionez ca, a fost facut un proces verbal de retur iar singurele mentiuni au fost semne de uzura pe piulite/suruburi/ambalaj suruburi desfacut.
Daca imi puteti da sfaturi, lamuriri cum sa procedez mai departe as aprecia,
Merci.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
Radu.M, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Despre un proces nici nu se pune vorba pentru ca doar o consultație si o notificare costa aproape cât ați dat dvs pe scaun.Faceti o sesizare la ANPC și vedeți ce răspuns primiți,alte solutii nu prea aveți.Tb vazut Daca exista o clauza care permite magazinului aceasta procedura,dacă e prevazuta undeva,adusa la cunostiinta clienților etc.Ecista si o procedura de solutionare amiabila a unor astfel de situații, un fel de organism de mediere ,probabil sunt amănunte pe site ul ANPC..Era bine sa fi avut și niște poze nu doar pv de retur..
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept retur 14 zile lorandreea lorandreea Buna ziua, se poate sa ma ajutati cu o informatie de specialitate in situatia urmatoare? Am cumparat o saltea de pe un site, pe care am desigilat-o cand am ... (vezi toată discuția)
Lipsa certificatului de garantie Andreescu Raluca Andreescu Raluca Am cumpărat un dulap de haine făcut la comanda. Comanda am facut-o în magazin și mi s-a emis factura și bon fiscal ptr. avans iar restul sumei am platit-o ... (vezi toată discuția)
Procedura in cazul unui produs trimis defect altex patrutz67 patrutz67 ce trebuie sa fac in cazul in care am cumparat online de la Altex o instalatie de clima Whirlpool si dupa montare cu firma autorizata in instalatii de ... (vezi toată discuția)