buna ziua,
O lamurire/indrumare as avea si eu nevoie.
Am cumparat un scaun de birou de la JYSK, din magazin, nu online, am decis sa-l returnez din cauza materialului de vinil care emana un miros tare neplacut si nu era foarte ergonomic.
L-am returnat, iar cei din magazin au considerat ca scaunul a fost montat si au decis sa returneze doar 600 de lei din cei 800 lei din totalul platit, singurul lor motiv/mentiuni fiind doar mici semne de uzura pe elementele de montaj suruburi/saibe, fara alte mentiuni, scaunul a fost livrat in ambalajul original in stare perfecta in doar doua zile de la cumparare.
Imi spuneti va rog daca sunt sanse sa-mi recuperez restul de bani intr-un mod mai echitabil daca merg la ANPC? Este legal ca evaluarea returului sa fie atat de inechitabila, -25% din valoarea totala a produsului ?
Valoare pieselor cu semne de uzura sunt undeva la maxim 20 lei cumparate separat.
Mentionez ca, a fost facut un proces verbal de retur iar singurele mentiuni au fost semne de uzura pe piulite/suruburi/ambalaj suruburi desfacut.
Daca imi puteti da sfaturi, lamuriri cum sa procedez mai departe as aprecia,
Merci.
Despre un proces nici nu se pune vorba pentru ca doar o consultație si o notificare costa aproape cât ați dat dvs pe scaun.Faceti o sesizare la ANPC și vedeți ce răspuns primiți,alte solutii nu prea aveți.Tb vazut Daca exista o clauza care permite magazinului aceasta procedura,dacă e prevazuta undeva,adusa la cunostiinta clienților etc.Ecista si o procedura de solutionare amiabila a unor astfel de situații, un fel de organism de mediere ,probabil sunt amănunte pe site ul ANPC..Era bine sa fi avut și niște poze nu doar pv de retur..