avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute prin hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute prin hotarare judecatoreasca

Salutari,
Am urmatoarea speta, la care am rugamintea sa ma ajutati cu cea mai scurta solutie:
Doi proprietati, teren si o casa, care prin urmarea unui partaj, a fost impartit in doua. Adica actualmente avem doua carti funciare, cu doua jumatati de casa si terenul aferent fiecaruia. Conform unei hotarari judecatoresti din 1956, vechiul proprietar care a ramas fara intrare, are dreptul de servitute pe proprietatea cealalta, care detine poarta de intrare. Vechii proprietari nu au trecut la cadastru dreptul de servitute, obtinut in instanta.
Noul proprietar care are drept de servitute, prin topograf a facut reactualizare, ridicare topo, etc. Si a cerut ca sa fie mentionat si dreptul de servitute, pe CF al vecinului. OCPI a respins cererea, motivand ca sau schimbat proprietarii, cei mentionati in sentinta din 1956, desi legea [ link extern ] .
Va rog sa ne ajutati cu calea cea mai scurta de a rezolva aceasta situatie..
Multumim anticipat in numele proprietarei
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 11:22, 1 Aprilie 2025
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare litigiu in cartea funciara avas avas Buna ziua. Am cerut in instanta un drept de servitute de trecere pe proprietatea vecinului pana la drumul public.De la mine la drumul public trec pe doua ... (vezi toată discuția)
Servitute andr33apn andr33apn Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta 1.Am cumparat un pamant si o casa in 2009, si pe extrasul de carte funciara a iesit lipsit de sarcini. 2.Certandu-ma ... (vezi toată discuția)
Refuzul intabularii imobil cumparat la licitatie tudorco tudorco buna ziua.Am cumparat un imobil la licitatie,in urma actului de adjudecare e liber de sarcini,iar cei de la cartea funciara refuza sa mil inscrie deoarece nu e ... (vezi toată discuția)