avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amendă nesupraveghere minor.!Personal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amendă nesupraveghere minor.!Personal Sradion/legalitate?

Bună seara
Am și eu următoarea situație: Am un fiu care recent a împlinit 14 ani, pe care îl cresc singur de la 5 ani, astăzi după ore mi-a cerut voie sa meargă în parcul de la Arena Națională cu un coleg fiind in vecinătatea casei! Cca o oră mai târziu am fost sunat de către un "sef" de la Arena Națională care m-a întrebat dacă sunt tatăl minorului X, și m-a informat că fiul meu împreună cu colegul lui au întrat în incinta stadionului pe o poartă de aprovizionare lăsată deschisa de dânșii și au întrat în sala de așteptare VIP pe una din ușile deschise! Acolo se pare ca au declanșat un stingător de incendiu împrăștiind pudră peste tot, au fost surprinși de agentul de paza, și ținuți acolo..în loc sa cheme poliția aceștia i-au pus sa facă curat intr-o sala de aprox 200m2 sa curețe pudră spunându-mi la telefon ca mâine au un eveniment și au nevoie sa fie curat! Mi-ai spus sa vin și eu cu ceva găleți și chestii de curățat fiind o suprafață mare ca altfel nu lasă copii sa plece și cheamă și poliția!
Când am ajuns acolo părinții celuilalt copil ajunseseră deja de 10 minute și spălăm împreună cu cei mici!
Menționez ca era întuneric total deoarece au spus ca nu pot aprinde lumina ca vad cei de la curățenie pe camere...
Am sunat la politie și am solicitat eu un echipaj de poliție deoarece normal mi se părea ca agentul de paza sa i retina strict pana la venirea politiei sub nici o forma sa i închidă într o sala sa-i pună sa facă curat la vârsta de 14 ani! Echipajul de poliție au spus ca nu s-a întâmplat nimic greșit în opinia lor și inițial chiar au spus ca era mai bine sa fac curat ca astfel cei mici riscă un dosar penal pt întrare prin efracție și distrugere!! Deși aceasta au întrat pe niște porți de acces din spațiul deschid publicului care erau larg deschise, de asemenea și ușile sălii de așteptare, nu neg ca era accesului interzis și nu aveau ce cauta acolo, nici nu apar faptele lor
Discutând cu cei mici de fata cu poliția mi-au spus ca au vrut sa facă o poză cu extinctorul in timp ce Ieșea " ceata din el" fără să știe că odată apasat iese multă pudră...
Cei de la poliție au completat date pt un proces verbal, și mi-au spus ca urmează sa fiu amendat pt nesupravhegherea minorului! În afara de pudră de pe marmură și extinctorul jumătate consumat nu a existat alta paguba sau prejudiciu! La plecarea un șef de securitate de la Arenă a spus ca dacă nu facem curat se va sfaturi cu cei de la primărie sa vadă ce pagube sunt și apoi vor face o plângere pt distrugere ..dar nu trebuia atunci chemata poliția de ei nu de mine sa se constate pagube? Sau pun ei din burtă după?
Deși ceilalți părinți voiau sa fac curat și m-au blamat ca am chemat poliția eu am procedat cum am crezut de cuvinta
Întrebările mele sunt: dpdv personalul de la Arena avea dreptul sa tina copii acolo fără să cheme poliția?
Nu doar atât dar i-au pus sa și șteargă pozele din telefon cu extinctorul, și sa vorbească la telefonul diverși superiori. Care ii îndemnau sa facă curat ca altfel vine poliția sii ii arestează! Asta nu este un tip de sechestrare? Dacă eu prind un hot ca îmi fura casetofonul , îl pot tine pana vine poliția maxim, nu pana cheamă un electrician sa repare firele smulse nu?
Poate greșesc și sunt subiectiv, normal mi se părea sa cheme poliția, sa se constate prejudiciu orice era nevoie, sa fiu amendat eu ca părinte orice.. dar nu așa
Odată ajuns seful
Greșesc eu?
Poliția mi-a spus ca dacă consider ca a greșit personalul cu ceva sa ma duc sa fac plângere, lor le-au spus că dpdv legal le-au spus ce demersuri au d3 făcut mai departe , dar ca nu ne poate obliga la curățenie, și am plecat atât eu cu fiul cât și celalalt cuplu cu copilul!
Îmi cer scuze pt haosul din text dar avia am ajuns acasă și sunt speriat,supărat pe copil dar și pe situație!

Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 14:46, 8 Aprilie 2025
Da este pedepsit, nu nu are tik tok sau orice alt social media! Nu a făcut niciodată nici un fel de problema! Nu am afirmat o clipa ca avea voie sa între acolo sau că îi apar sau justific cumva acțiunile!
Nu înțeleg cum de asta a înțeles toată lumea din postarea mea!
Nu aveam nici o problema, chiar am propus după venirea politiei sa facem curat cu cei mici, dar nu a mai fost cazul
Nu ma deranja nici sa fac eu curat, am mers cu ustensilele după mine!
Atitudinea mea s-a schimbat în momentul în care i-am rugat pe agenți sa aprindă lumina(era întuneric total) și o sala întreaga de curățat, copii erau speriați în întuneric, al meu are și ceva probleme de sănătate dignosticate....aceștia au spus ca lumina nu se sprinde ca i vad șefii pe camera și cei de la curățenie ca au lăsat obiectivul neprotejat...și sa punem mana mai repede la treaba sa lăsăm gura"
Le-am spus ca nu au cum sa tina copii pe întuneric bezna și sa mai facă și curat și ca trebuiau sa cheme poliția asa cum cere zice in obiectivul postului , moment în care a devenit recalcitrant și am solicitat politia
andrei2005 a scris:

Noaptea mintii! Adica daca vede o usa deschisa, într-un loc care ii este totalmente strain, copilul Dumneavoastra va intra pe usa, ca e dreptul lui, nu-i asa? Peste cativa ani va vedea un autoturism cu usa deschisa (poate proprietarul descarca niste lucruri) si va intra in autoturism, ca de, nu scrie ca nu ai voie!

V-ati uitat vreodata pe contul lui de TikTok, sa vedeti ce prostii îi dau prin cap sa posteze? Ca doara vroia sa faca o poze cu extinctorul, sa primeasca like-uri, nu-i asa? Noroc bun mai departe. Cu asa mentalitate puteti sa va pregatiti de mari surprize in viitor!!!
Si o ultima intrebare: oare l-ati pedepsit intr-un fel pentru fapta eroica?

Apreciez modul elegant și argumentat în care ați răspuns! Nu stiu ce am spus de reiese că am o problemă cu faptul ca trebuiau ei sau noi ca părinți sa facem curat! M-am dus cu chestii de curățat cu intenția asta, fiul meu are printre altele Adhd și o severe deficiență de atenție....
Nu este tipul de copil sa fie în vreun "baby gang" are un singur coleg cu care se înțelege si acela este mai rebel, adică băiatul cu care a fost, în rest nu are tik tok, social media, etc, nu am ce activitate sa urmăresc, singura lui pasiune sunt pisicile si este a 3-a oară când iese neînsoțiți de mine în parc! În rest nu are probleme la școală în societate, nu vorbește urât, nu este genul de copil pe care vi-l imaginați!
Merge la psiholog în mod frecvent oricum, nu are nevoie sa meargă pentru asta
În privința pozei, el a făcut poză celuilalt copil cu extinctorul, deci nu posta el niciunde ca nu avea nici telefonul la el !
Copilul meu a fost cel care inițial a spus la telefon la propunerea șefului arenei ca e dispus sa facă curat și sa ma sune sa vin și eu să ajut.....!
Problema mea nu a fost cu niciodată cu repercursiunea de a face curat, ci cu modul în care s-a procedat probabil pt a nu se afla ca nu au respectat fisa postului!
Nu scuz actiunile copiilor prin acțiunile lor, dar sa umblii în telefoane sa ștergi poze, sa-i pui sa faca curat pe întuneric fără prezenta părinților sau a poliției cât și celelalte aspecte nu mi se par normale!
Nu mai faceți confuzie între ceea ce spun și cumva ca as apară faptele celor mici

eclair a scris:

Deci problema dv ca parinte si educator nu este greșeală fiului dv. care tinde foarte mult spre infracțiune, ci faptul ca agenții de paza "și-au permis" sa va pună fiul la curățenie ?!!! In opinia mea de avocat si părinte problema este la dv. Faptul ca îl creșteți pe copil de la 9 ani e lăudabil dar asta nu înseamnă ca nu trebuie educat, mustrat si pedepsit când greșește. Mai urmează sa spuneți ca trebuie dus la psiholog pentru trauma suferită : a fost pus sa facă curățenie după ce ce a intrat fără autorizație într-un loc străin , a pus mana pe un obiect care nu-i aparținea si l-a deteriorat , de ce toate astea ? ca sa facă o poza? La 14 ani un adolescent, are discernământ. si este responsabil de ceea ce a făcut. Vad ca va concentrați pe amabilitatea personalului si a poliției si nu pe fapta copilului dv. Fapta care poate fi încadrată penal fără probleme. Din cauza acestei atitudini permisive exagerate a părinților avem așa numitele baby gang. In locul dv. in loc sa va ocupați de lucruri fără sens m-aș ocupa de educația serioasă a minorului, de faptul ca este evident ca nu înțelege ideea de încălcarea legilor, de faptul ca el crede ca ii este permis sa intre unde vrea si când vrea si sa facă ce vrea, iar cu concursul dv sa nu sufere consecințe. Poate ar trebui , cum spune un antevorbitor , sa supravegheați mai mult grupurile de pe social media unde este fiul dv ce postează, si cum gândește cu adevărat. etc. si nu ceea ce spune el si mai ales ceea ce vreți dv sa vedeți. Îmi pare rău daca va par dura, dar frica păzește via. Sincer e o opinie personală dar daca copilul meu ar fi făcut o acțiune de acest gen, pedeapsa ar fi fost pe măsură si nu mă refer la corecție corporală, deși uneori nu strica. Prea multă îngăduință dăunează grav sănătății fizice si mentale a minorului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.Se pare ca sunteti singur impotriva tuturor.Sa inteleg si eu,dvs ati avut ocazia sa indreptati lucrurile acceptand ”umilinta” de a face curat pe intuneric si acceptand acest mic abuz al paznicilor care si-au permis sa umble in telefonul copilului si considerati ca era corect si normal ca de la inceput firma de paza sa fi chemat politia ,sa faca dosar penal pentru distrugere urmare a carui dosar sa fiti nevoit sa pierdeti ceva timp cu dat declaratii ,probabil o amenda si o suma pentru curatenie?
Nu consider eu ca era normal asta spune atât fișa postului cât și legea, ca și domnul Becali si-a pus hoții masinii la masă sa rezolve amiabil și legii nu i-a plăcut și nu erau minori, nu era nici o umilință ca nu mă mai duceam sa fac curat , și am spus ca dacă circumstanțele erau altele și chemau politia tor ii puneam eu să facă curat! Problema era ca nu se putea face curat deoarece nu vedeai nici matura iar dânșii îi închisese acolo intr o bezna totală! Eu am început sa curat cot la cot cu copii de când am ajuns!
Prefer o amenda decât sa rămână un copil cu probleme cu niște traume da, stimă

nicunicolae10 a scris:

Buna ziua.Se pare ca sunteti singur impotriva tuturor.Sa inteleg si eu,dvs ati avut ocazia sa indreptati lucrurile acceptand ”umilinta” de a face curat pe intuneric si acceptand acest mic abuz al paznicilor care si-au permis sa umble in telefonul copilului si considerati ca era corect si normal ca de la inceput firma de paza sa fi chemat politia ,sa faca dosar penal pentru distrugere urmare a carui dosar sa fiti nevoit sa pierdeti ceva timp cu dat declaratii ,probabil o amenda si o suma pentru curatenie?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarat,varianta dvs. era varianta legala dar toti cei care au scris aici,inclusiv subsemnatul, alegeau varianta mai simpla si mai putin costisitoare prin care se evita interactiunea cu organele statutului.Puteti in continuare sa depuneti plangere penala si eventual o actiune civila in instanta .In ce priveste sansele de reusita consider ca sunt mici dar cum tot il pomeniti pe Becali este clar co orice este posibil in Romania.Succes

Alte discuții în legătură

Reținere minor de către agent pază, fără solicitarea poliției ... Jwjwj Jwjwj Bună ziua, redeschid și eu aceasta subiect în forumul penal ! Am un fiu care recent a împlinit 14 ani, ieri mi-a cerut voie sa.mearga în parcul din ... (vezi toată discuția)
Minor neinsotit retinut in hipermarket pentru presupusa distrugere LarisaU LarisaU Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca exista o lege care interzice unui minor de 14 ani sa umble neinsotit in oras, piete, magazine, hipermarketuri, etc. si ... (vezi toată discuția)
Câine agresiv! bună ziua!astăzi fetita mea cu băiatul meu ... bunanicolae@gmail.com bunanicolae@gmail.com Câine agresiv! Bună ziua!Astăzi fetita mea cu băiatul meu mai mic,se îndreptau spre cabinetul veterinar cu cățelul nostru pe care l-am adoptat. ... (vezi toată discuția)