Am primit o instiintare de a trimite datele pentru a fi amendat de la politia locala Cluj-Napoca pentru parcarea neregulamentara pe trotuar conform HCL 61/2014 unde scrie ca se sanctioneaza cu amenda de la 200-400 de lei oprirea, stationarea si parcarea autovehiculelor pe trotuar. Pe strada respectiva nu e niciun indicator referitor la oprire/stationare.
Dar in articolul 72 subpunct 7 din OUG nr. 195/2022 precizeaza ca e permisa cu conditia sa fie minim 1 metru din trotuar lasat liber, ceea ce a fost.
Intrebarea mea e: Este legal ca politia locala sa treaca peste OUG si sa amendeze conform HCL in situatia aceasta si in acest caz am vreo sansa sa o contest?
Bună ziua, legal este până cand o instanță zice ca nu este. Adica ar trebui atacat HCL-ul, cu sanse de succes greu de apreciat, ceea ce având în vedere amenda de 200-400 lei merită explorat doar dacă o priviti ca pe o problema de principiu si sunteți pregatit sa suportați costurile litigiului.
Amenda parcare
Anamaria04
Buna seara !
Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)