avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda politia locala

Buna ziua,

Am primit o instiintare de a trimite datele pentru a fi amendat de la politia locala Cluj-Napoca pentru parcarea neregulamentara pe trotuar conform HCL 61/2014 unde scrie ca se sanctioneaza cu amenda de la 200-400 de lei oprirea, stationarea si parcarea autovehiculelor pe trotuar. Pe strada respectiva nu e niciun indicator referitor la oprire/stationare.

Dar in articolul 72 subpunct 7 din OUG nr. 195/2022 precizeaza ca e permisa cu conditia sa fie minim 1 metru din trotuar lasat liber, ceea ce a fost.

Intrebarea mea e: Este legal ca politia locala sa treaca peste OUG si sa amendeze conform HCL in situatia aceasta si in acest caz am vreo sansa sa o contest?
Cel mai recent răspuns: CPP , Avocat 13:59, 4 Aprilie 2025
Bună ziua, legal este până cand o instanță zice ca nu este. Adica ar trebui atacat HCL-ul, cu sanse de succes greu de apreciat, ceea ce având în vedere amenda de 200-400 lei merită explorat doar dacă o priviti ca pe o problema de principiu si sunteți pregatit sa suportați costurile litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare Anamaria04 Anamaria04 Buna seara ! Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)