avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu si fosta soție locuim in Franta si avem doi copii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu si fosta soție locuim in Franta si avem doi copii care locuiesc ...

Eu si fosta soție locuim in Franta si avem doi copii care locuiesc la mine. Soția a parasit căminul conjugal in 2022 si s-a mutat la companionul ei.
Acum suntem in divorț in Franta. Avem venituri aproape similare , ea 4700 euro si eu 5500 euro. Soția mea refuza sa plătească pensie alimentara pt cei doi copii care locuiesc cu mine tot timpul.
Ea propune sa plătească numai vacante;îmbrăcăminte si cheltuieli medicale excepționale, jumate jumate cu mine. Restul toate cheltuielile eu sunt presupus sa le plătesc. De altfel așa se întâmpla de când nea parasit.
Eu va întreb ESTE JUST, Este legal???
Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:08, 6 Aprilie 2025
Dvs nu aveti avocat acolo ? Nu ați cerut pensie la divort?
Cereti evident sa contribuie la cresterea si educarea minorilor, nu doar vacante.

Insa cererile se fac dupa temeiurile de drept, in termenele si normele de procedura din Franta, asa ca trebuie sa adresati aceasta intrebare avocatului angajat de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate de divort? dadyana8 dadyana8 Buna seara! Va rog sa ma ajutati. Cumnatul meu, in urma cu 2 ani a plecat in Franta la munca pentru binele familiei sale. Dupa cateva luni, sotia a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters166528 ContSters166528 Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu mirel 025 mirel 025 ce proceduri trebuie urmate pentru a anunta o parasire de domiciliu:nude trebuie sa merg ? ce acte am nevoie si cum prebuie procedat ca pe perioada asta sa ... (vezi toată discuția)