avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, exista posibilitatea ca doar unul din soti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, exista posibilitatea ca doar unul din soti sa incheie ...

Buna ziua, exista posibilitatea ca doar unul din soti sa incheie un contract de intretinere a unui batrin, fara ca celalalt sot sa aibe de aici vreo obligatie sau vreun drept?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:29, 7 Aprilie 2025
Dacă imobilul transmis în schimbul întreținerii este bunul propriu al soțului respectiv, da.
Multumesc pentru raspuns, eu ma refeream la calitatea de sot/sotie a celor care vor intretine batrinul. Concret, o batrina singura sa fie intretinuta numai de unul din soti al unui cuplu, fara ca celalalt sa trebuiasca sa fie inclus.
As zice ca nu , intretinerea acelui varstnic se va face din banii familiei , deci - implicit - vor fi ambii soti intretinatori . Dar eu nu sunt jurist .
Nu, pentru ca cel care întreține este căsătorit, iar întreținerea se prestează din banii comuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere lau2008 lau2008 Eu impreuna cu sotul dupa ce ne-am casatorit ,ne-am mutat in casa bunicului meu. Am incheiat la inceputul anului un contract de intretinere cu bunicul meu. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara poate fi considerata aport la dobindirea apartamentului? adi2003 adi2003 Sal! Am nevoie de ceva lamuriri daca se poate. In speta , dupa divortul parintilor se stabileste ca tatal sa plateasca pensie alimentara minorului rezultat ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau act de vanzare-cumparare roxana.enache roxana.enache Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta unor acte pt un apartament cu 3 camere pe care vor sa mi-l lase parintii mei. Pt ce tip de acte ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)