avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara.Asociatia de proprietari din blocul în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara.Asociatia de proprietari din blocul în care locuiesc ...

Bună seara.Asociatia de proprietari din blocul în care locuiesc a hotărât cu mulți ani în urmă să monteze repartitoare pe calorifere în speranța că vor face economie și că fiecare va plăti atât cât consumă.La început citirea o făcea administratorul blocului fără costuri dar de câțiva ani se face citirea radio de către ISTA contra cost.Cand se afișează întreținerea sunt și persoane care studiază și notează cât plătește citirea repartitoarelor apartamentul x unde ar trebui de exemplu să fie 6 repartitoare dar la plată sunt băgate 3 repartitoare.De aici au suspiciunea că sunt proprietari /locatari care și-au demontat repartitoarele.Aceste persoane fac presiune asupra președintelui blocului să facă control în toate apartamentele asociației.Cum se procedează în astfel de situații,ce este legal,ce nu este legal ,cum trebuie procedat ,ce spune legea . Vă mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:02, 6 Aprilie 2025
Buna ziua

Se aplica prevederile regulamentului din 20 martie 2024: [ link extern ]

Proprietarii trebuie sa permita accesul firmei pentru evaluarea/citirea repartitoarelor.

Apartamentele proprietarilor care nu permit accesul vor fi considerate ca fiind fără repartitoare de costuri pentru încălzire (art. 9 din regulament)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare de caldura cu citire radio Ionionutz Ionionutz Buna ziua! Am avut timp de 10 ani, repartitoare de caldura.Pe langa faptul ca in continuare sunt pierderi d ecaldura care li se pun in carca tot celor ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari(calculul spatiilor comune) catalin_milia catalin_milia Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)