avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua ! Lucrez la o fabrică destul de mare din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua ! Lucrez la o fabrică destul de mare din România ...

Bună ziua ! Lucrez la o fabrică destul de mare din România și de ceva timp mi s-au interzis orele suplimentare . Țin să menționez ca sunt apt condiționat , mai precis nu am voie să conduc utilaje și să lucrez noaptea pentru ca iau anumite pastile care îți provoacă somnolenta ! Este legal ceea ce fac ei ? În programul normal de lucru 8 ore lucrez cot la cot cu un om declarat apt poate chiar mai mult ca el . Nu înțeleg de ce nu mai pot face ore suplimentare . Vreau să vă spun ca până acum am făcut 11 ani de zile ore regulat , evident câte am putut și nu m-am forțat doar în ideea de a aduce un salariu acasă mai bunicel ! Vreau doar să îmi spuneți dacă îmi poate interzice asta ! Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:01, 7 Aprilie 2025
La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115 C.mun., dupa caz.

In speta, este necesar să existe solicitarea angajatorului pentru efectuarea muncii suplimentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Simion Ioana Cristina Catalina Simion Ioana Cristina Catalina Buna seara, Am nevoie de cateva clarificari privind orele suplimentare, respectiv: - in ce conditii se pot efectua astfel de ore, este necesara o cerere ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are salariata gravida, pana se elibereaza raportul de evaluare a riscurilor la locul de munca? miha_ela_u miha_ela_u Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca are angajatorul dreptul sa ma oblige, prin programarea de lucru, sa lucrez 11 ore in loc de 8 cat e pe contract, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite + munca in weekend neplatita IPSEC IPSEC Salutare! Functia mea este cea de manipulat marfa in cadrul unei societati de distributie si logistica. Lucrez aici de aproape un an si sunt extrem de ... (vezi toată discuția)