avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună,am fost căsătorită 10 ani ..casatorie din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună,am fost căsătorită 10 ani ..casatorie din care au rezultat ...

Bună,am fost căsătorită 10 ani ..casatorie din care au rezultat doua fete
.când am divorțat eram însărcinată cu cea mica și cea mare avea 10 ani .Am divorțat și nu am cerut pensie alimentara deoarece a fost o înțelegere între mine și el ..nu a vrut sa divorțeze altfel și am vrut sa ma scap de probleme și sa plece din casa mea .De atunci au trecut 10 ani timp în care m-am recăsătorit și fetele au crescut ..20 ..respectiv 10 ani cea mica ..eu am lucrat o perioadă în alta tara și as vrea sa ma mut acolo cu fetele ..pt cea mare nu este nici o problema dar pe cea mica nu o pot scoate din tara deoarece este pe numele tatălui dar nu au nici o legătură..el de când am divorțat nu le cauta nu le ajuta cu nimic ,bunici la fel nici o relație cu fetele..ce pot face în aceasta situație ?Vreau sa o pot scoate din tara dar nu se poate decât prin hotărâre judecătoresc.. ce soluții as putea găsi?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 21:37, 7 Aprilie 2025
Contactați un avocat și judecati-va cu tatăl daca nu e de acord sa își dea acordul ca fata cea mica sa se mute, alta cale nu e.
Vb cu el, dacă nu vrea, cereti-i pensie.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului.
Avand in vedere dezinteresul tatălui fata de copil de aproape 10 ani atunci aveti șanse maxime de câștig.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați în detaliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii din divort rodici_2010 rodici_2010 Mama e plecata sa munceasca pt fete , tatall le-a castigat dar cea mare a fugit la bunica materna acum multi ani si acolo a ramas. Cea mica nu a putut, ii era ... (vezi toată discuția)
Bună, sunt divorțată din anul 2014 și am doua fete de 16 ... Maria 86 Maria 86 Bună, sunt divorțată din anul 2014 și am doua fete de 16 și cea mica 6 ani.. Când am divorțat eram însărcinată.. Cea mare este în grija mea și cea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua se poate să scot copilul de pe numele tatălui sa nu mai apară în certificat Luiza21p Luiza21p Bună ziua se poate să scot copilul de pe numele tatălui sa nu mai apară pe certificat? (vezi toată discuția)