Vreau să divorțez și as dori să stiu cum se împart bunurile obținute în timpul căsătoriei sau înainte de căsătorie.
Mentionez că am un apartament în românia cumpărat înaintea căsătoriei și am un alt apartament cumpărat în Spania în timpul căsătoriei dar care doar eu sunt unicul proprietar, soția nu este trecută în acte.
Mulțumesc
Dacă apartamentul cumpărat anterior căsătoriei a fost și achitat integral tot atunci, nu o sa între la partaj.
Dacă însă ati avut rate la el în perioada casatoriei, atunci exista posibilitatea ca soția sa poată obțina un drept de creanta.
Bunurile cumpărate în perioada casatoriei, indiferent cine este trecut ca proprietar în acte, aparțin în comun ambilor soti, potrivit legislației noastre.
Apartamentul insa fiind in Spania atunci se partajeaza după legislația tarii respective .
Contactati un avocat în România care sa va sprijine în procesul de divort si partaj pentru bunurile din tara noastră și un avocat din Spania pentru imobilul pe care îl dețineți acolo.
Divort si partaj!
conico
buna ziua!
am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Partaj
enya1978
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat, bazandu-ma pe expertiza Dumneavoastra.
Intentionez , impreuna cu un prieten foarte bun, sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)