avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Am încheiat un ctr de vânzare cumpărare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Am încheiat un ctr de vânzare cumpărare în luna ...

Bună ziua!
Am încheiat un ctr de vânzare cumpărare în luna februarie, fiind în calitate de cumpărător. Am convenit cu vânzătorul să locuiască în apartament până la data de 15.04. Întreținerea este afișată pe luna februarie cu data scadentă de plată în 03.04, întrebarea mea este dacă nu se va afișa luna martie până va elibera ap. cum ar trebui procedat ca să plătească și pe luna martie? Nu aș vrea să fiu pusă la plată pe o luna întreaga în care el încă a locuit acolo..
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:28, 9 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin intelegere amiabila/ de preferat scrisa. Este in logica lucrurilor ca cine a locuit sa si plateasca cheltuielile aferente.
Nu era rau, daca mentiunea exista si in contractul de vanzare-cumparare.
Nu am făcut o înțelegere scrisă în acest sens, nici în ctr nu există această mențiune…ar putea pleca totuși fără să plătească și să nu existe nicio consecință?
acest răspuns util
In lipsa unui contract semnat de parti, este posibil orice.
acest răspuns util
Bucurați-vă dacă, totuși, pleacă. Fiindcă altfel nu-l scoteți decât prin evacuare silită. Consecințe vor fi, aveți dreptul la despăgubiri, cum ar fi chiria pentru cât a stat în apartament după transferarea dreptului de proprietate, întreținerea, etc. Dar asta poate dura, dacă mai are și copii mici, și-a pierdut jobul, se mai și internează cu nu știu ce boală, etc.
Nu am înțeles niciodată aceste tranzacții: azi banii tăi, apartamentul al meu, de mâine atât banii cât și apartamentul sunt ale mele, și mă mut mai la vară...

Ancaaaaaa a scris:

Nu am făcut o înțelegere scrisă în acest sens, nici în ctr nu există această mențiune…ar putea pleca totuși fără să plătească și să nu existe nicio consecință?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme administrator dani el dani el Buna seara, pe data de 1 martie 2018 am semnat un contract de vanzare - cumparare pentru un apartament. Fostul proprietar a adus o adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptate? mihaela=424 mihaela=424 Suntem constituiti intr-o asociatie de proprietari si ne confruntam cu urmatoarea problema: unul dintre apartamente a fost vandut in luna ianuarie, dar ... (vezi toată discuția)