avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt pensionar la limită de vârstă ,cu pensie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt pensionar la limită de vârstă ,cu pensie mică. Dacă ...

Sunt pensionar la limită de vârstă ,cu pensie mică. Dacă am un contract de mandat ca președinte al asoc.de proprietari de 1000 lei,ce taxe trebuie să plătesc? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 21:24, 12 Aprilie 2025
Putin mai mari ca la contract normal de munca ca nu mai beneficiati de deducerea personala.
Sunt aceleasi taxe ca la un contract normal de munca dar nu se mai da deducerea personala prin urmare platiti mai mult si nu aveti nici vechime la contractul de mandat.
Cei de la ITM recomanda sa va declaratii in revisal pentru a beneficia de vechime in munca. Va puneti specializarea dv economist sau ce sunteti angajat al asociatiei de proprietar.

IN felul asta dupa fiecare an puteti cere recalcularea pensiei care se va mari putin cate putin dupa fiecare an intrucat acumulati vechime si taxe platite adica puncte de contributie.

Acum multi ani in 2012 am mers la ANAF Bucuresti apoi ANAF Ilfov si nimeni nu stia cum se calculeaz taxele la un contract de mandat. Apoi am scris la ministerul muncii si la ministerul finantelor. . Cei de la ITM care recomandau sa facem contract de munca normal asteptau cu nerabdare raspunsurile si a ramas ca ei .
Nimeni nu a stiut cum se calculeaza de la inspectori la director.

Evident cele mai destepte era secretarele de relatii cu publicul care spuneau ca :
daca nici atat nu stiti de ce mai veniti la noi . Mergeti la scoala sau angajati-va un contabil.
Una ne-a enervat asa de tare incat cei cu care eram au filmat-o cu Nokia alea vechi si a fost doar mutata din postul ala.
Restul au spus simplu nu stiu. Am intrebat dar cei care merg in control? Si a mers o persoana din inspectorii care ar fi trebuit sa vina in control la noi din birou in birou si nimeni nu stia cum sa calculeze.

Exista un singur calculator pe internet si era si la acea vreme si anume salaria.ro dar intrucat nu puteam verifica la vremea aceea am ramas cu contract normal de munca si am tot functie de presedinte al asociatiei de proprietari si bine am facut intrucat pierdeam vechime in munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat paulica_67 paulica_67 perioada cat indeplinesti functia de presedinte al unei asociatii de propietari constitue vechime efectiva in munca?pentru ca am inteles ca nivelul ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat-ce presupune si cum se calculeaza taxele? eve0389 eve0389 Buna ziua Sunt presedinta [b]noua ca toata conducerea [/b] la o asociatie de locatari si nu stiu ce taxe se platesc pentru contractul de mandat. Cenzorul ... (vezi toată discuția)