avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 79 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe un drum de servitute, ce deserveste doar 6 case, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe un drum de servitute, ce deserveste doar 6 case, una dintre ...

Pe un drum de servitute, ce deserveste doar 6 case, una dintre case nu are gard. Copii se joaca cu mingia pe acest drum infundat si ocazional mingia ajunge pe proprietate fara gard. Vecinul fara gard arunca cu acuzatii si injurii ca i se incalca proprietatea pentru recuperarea mingiei. La copii nu pot sa le interzic sa se mai joace si nici gard nu ii pot face. Poate el sa ma acuze de incalcare de proprietate, in mod repetat, chiar daca nu este rea vointa? Varianta cu "sa ne intelegem ca vecinii, ca nu a bomba atomica o mingie" a trecut de mult. A chemat si politia ca se jucau copii in fata xasei lui dar nu aveau nici o autoritate pe drumul privat.
Cel mai recent răspuns: maader , utilizator 09:00, 14 Aprilie 2025
Daca nu e îngrădit...nu are ce sa facă.
Copiii nu au totusi un de sa joace decât în fata casei lui?
E un drum infundat de cca 30 ml, se mai intampla accidental sa ajunga mingia si pe terenul fara gard. Toti vor sa evite asta dar sa nu ne trezim cu vreo plangere de incalcare de proprietate.

gi-jane2 a scris:

Daca nu e îngrădit...nu are ce sa facă.
Copiii nu au totusi un de sa joace decât în fata casei lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute . mihai13d mihai13d 1. Intr e mine si vecinul meu exista un drum de servitute . Vecinul are gard , iar eu nu vreau sa pun gard intr e casa mea si drumul de servitute . Este legal ... (vezi toată discuția)
Referitor drum sarm07opr sarm07opr Ma invecinez cu un teren infundat al altui proprietar. Ma ameninta tot timpul ca prin proprietatea mea va face drum de acces cu forta. Este posibil sa obtina ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa ingradesc temporar un teren viran pe cheltuiala mea datorita numeroaselor probleme? mayte_22 mayte_22 Buna ziua, De curand am cumparat o casa intr-o zona metropolitana si ma confrunt cu urmatoarele probleme: langa casa mea se afla un teren viran (al carui ... (vezi toată discuția)