avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemptiune Într-un bloc de apartamente, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemptiune Într-un bloc de apartamente, proprietarul ...

Drept de preemptiune

Într-un bloc de apartamente, proprietarul unui apartament are drept de preemptinune în cazul vanzarii unui apartament situat pe acceasi scara?
Am citit art. 1.730 si următoarele dar un agent imobiliar sustine cu tarie ca acestea se aplica doar in cazul terenurilor nu si al apartamentelor.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:34, 14 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici un drept de preemțiune în cazul.mentionat de dvs agentul.imobiar are dreptate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de preemptiune se aplica strict la vanzarea terenurilor extravilane , nu la toate terenurile . In acel articol , la alin (1) , se spune “ … in conditiile prevazute de lege sau contract … “ Ori , nici o lege nu vorbeste de acest drept la vanzarea-cumpararea unui apartament .
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
CHKa, utilizator
Buna ziua

Agentul are dreptate. Dreptul de preeptiune se aplica numai terenurilor agricole extravilane, nu apartamentelor dintr-un bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemptiune al proprietarilor vecini zbye zbye [b]vecinii mai au drept de preemptiune la terenul extravilan categoria padure, sau doar arendasii ????[/b] (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan divka divka doresc sa cumpar un teren extravilan intr-o comuna,m-am inteles cu proprietarul,si as dori sa stiu ce pasi legali sunt de urmat.Am auzit de ceva drept de ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune - cladiri Dragut Dragut in privinta cumpararii constructiilor mai exista dreptul de preemptiune? ([i]al chiriasilor conform unui alt post al aceluias user[/i]) (vezi toată discuția)