avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaratie scoatere minor din tara - adrese schimbate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaratie scoatere minor din tara - adrese schimbate

Buna ziua! Detin o Declaratie in termen de valabilitate, data de fosta sotie cu privire la acordul scoaterii din tara a copilului nostru minor (15 ani), ce expira anul acesta. Perioada in care as dori sa plec in concediu in afara tarii, este cu peste o luna inainte de termenul de expirare al Declaratiei. Problema mea ar fi ca, in cei 3 ani de valabilitate ai Declaratiei si eu si fosta sotie cu minorul, ne-am schimbat adresele de domiciliu din Cartile de Identitate. Acestea nu mai coincid cu adresele scrise in Declaratie.
Intrebarea mea ar fi: mai pot pleca in concediu cu aceasta declaratie sau imi va trebui alta? Mentionez ca in Declaratie sunt trecute CNP-urile tuturor, actul minorului era un pasaport ce a expirat cu vechea adresa si fosta sotie cu minorul s-au mutat in alt oras unde au deja CI.
p.s. Si eu si minorul detinem pasapoarte valabile eliberate inainte de schimbarea domiciliilor.
Mulțumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mandrei , utilizator 20:20, 23 Aprilie 2025
Buna ziua!Raspunsul este ca Da.Declaratia ramane valabila.
În situația în care au intervenit modificări cu privire la datele de identitate (ex. nume de familie) sau documentele de călătorie (pașaport nou eliberat/carte de identitate preschimbată) ale persoanelor menționate în cuprinsul declarației (părinți/reprezentant legal, minor sau însoțitor), documentul rămâne valabil dacă identificarea persoanelor se poate face pe baza celorlalte date (ex.- CNP).
Uitati raspunsul politiei de frontiera
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
selesdacian, utilizator
Va mulțumesc mult!

selesdacian a scris:

Buna ziua!Raspunsul este ca Da.Declaratia ramane valabila.
În situația în care au intervenit modificări cu privire la datele de identitate (ex. nume de familie) sau documentele de călătorie (pașaport nou eliberat/carte de identitate preschimbată) ale persoanelor menționate în cuprinsul declarației (părinți/reprezentant legal, minor sau însoțitor), documentul rămâne valabil dacă identificarea persoanelor se poate face pe baza celorlalte date (ex.- CNP).
Uitati raspunsul politiei de frontiera
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din italia pentru pasaport minor ELLADEEA ELLADEEA buna ziua ,sotul meu este plecat in Italia si vreau sa plec si eu cu copilul care este minor insa el nu mi-a lasat nici o procura. Mi s-a spus sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Pasaport biometric laur006 laur006 conform legislatiei romane actuale,pasaportul diplomatic este sau nu biometric ??? (vezi toată discuția)
Formalitati legale de scoatere copii minori din tara eu1001 eu1001 buna ziua, vreau sa stiu si eu cum as putea proceda legal in urmatoarea situatie: sotul meu lucreaza in italia si a venit in tara in CO. avem doi copii minori ... (vezi toată discuția)