avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! As dori sa achizitionez un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! As dori sa achizitionez un teren intravilan. Vânzătorul ...

Bună seara!
As dori sa achizitionez un teren intravilan.
Vânzătorul a spus de la început ca are 19 arii. Deci am negociat, ne-am înțeles la un preț dar a trebuit sa facă și cadastrul.
La măsurători au reieșit doar 1744 m² în loc de 1902m², cum este pe actul lui de proprietate.
El spune ca este posibil ca unul din vecini când a construit gardul sa fi întrat cu 1 metru la el....
Ce as putea face în cazul în care as achiziționa terenul sa revendic și restul de 168 m²??
Va mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:29, 20 Aprilie 2025
Cel care trebuie sa revendice e vanzatorul, altfel dvs nu aveti ce revendica pr ca veți cumpara doar ce are cf cadastrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract pe un teren cu suprafata mai mare decat in acte alex_fr alex_fr Buna ziua! Intrucat aici este locul de pelerinaj al celor cu probleme juridice existente sau potentiale, am sa va expun si eu situatia mea. Am incheiat ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in acte cristi200846 cristi200846 In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a ... (vezi toată discuția)
Sa cumparam o casa cu teren mai mare decat in cf? la ce riscuri ne supunem? utilizator002 utilizator002 Dorim sa cumparam o casa, parte din duplex. Ne-am inteles cu proprietarul la pret si l-am informat ca, inainte de a semn un ante-contract, vom vrea sa apelam ... (vezi toată discuția)