avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună sunt căsătorită cu fostul și despărțiți ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună sunt căsătorită cu fostul și despărțiți de 3 ani ...

Bună sunt căsătorită cu fostul și despărțiri de 3 ani ..dar fiecare am rămas cu numele nostru..eu acuma sunt însărcinată cu actualul pot sa pun copilul pe numele actualului tata copilului? Și dacă pot să il trec tata in certificat la copil
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
Ursu123, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:33, 22 Aprilie 2025
Bineinteles ca nu. Copilul va avea tata pe sotul dvs ca asa e legea. Va trebui sa treceți printr-un proces de tagada de paternitate.
Din cate am auzit doar in Romania e procedura asta.dar in altele tari se poate sa pui pe actualul că tata

gi-jane2 a scris:

Bineinteles ca nu. Copilul va avea tata pe sotul dvs ca asa e legea. Va trebui sa treceți printr-un proces de tagada de paternitate.

Menționez că sunt în Austria de 3 ani
Nu vi s-a parut esential sa spuneti ca nu sunteti in Romania ? Intrebati pe un site similar ( sau pe un avocat ) din Austria ce prevede legislatia lor intr-un asemenea caz .
Va dați cu stângul în dreptul, va trebui sa transcrieti certificatul i Romania și sa vezi atunci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere copil din afara căsniciei, născut în uk; cum se procedează legal pentru a-i face actele? Oana Aurelia Oana Aurelia Buna ziua. Locuiesc în Uk de 2 ani , am lucrat legal iar acum am intrat în maternity. Sotul meu locuieste în Ro .Copilul e facut cu un partener ce locuieste ... (vezi toată discuția)
Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei Cristina daidstefan Cristina daidstefan Buna seara sunt casatorita am un copil din pacate relatia nu a mers si mi-am refacut viata cu alt cineva si avem un copil dar eu nu sunt divortata. Cum poate ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unui copil,actiunea de tagada de paternitate si stabilire paternitate si purtare nume roxyy80 roxyy80 :help:Am terminat de nici o saptamana divortul de sot,cu hotarare definitiva si irevocabila.Divortul a fost pus in luna ianuarie,eu fiind in acesta perioada ... (vezi toată discuția)