avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am facut o plangere penala pentru inselaciune tip ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am facut o plangere penala pentru inselaciune tip whatsapp si ...

Am fost inselat prin metoda whatsapp, si am virat bani intr-un cont strain. Unchiului meu i-a fost spart contul de whatsapp, o persoana s-a folosit de increderea pe care o aveam in faptul ca discut cu unchiul meu si mi-a solicitat bani cu imprumut, bani pe care i-am virat intr-un cont indicat.

Dupa o ora (stiu, e cam mult, trebuia sa dau un telefon inainte sa fie vorba de virat orice suma de bani, si astfel evitam problema) - dupa o ora am mi-am dat seama ca am fost inselat, am notificat banca mea, banca in al carei cont am virat banii, am facut plangere penala la politie pe email, am scris ca ma constitui si parte civila in proces penal avand intentia sa imi recuperez prejudiciul. Asta a fost pe 10 martie 2025. In ziua urmatoare, pe 11 martie am depus si o plangere penala asemanatoare direct la sectia de politie ca sa obtin acel numar de inregistrare. De atunci... nimic. Nu am fost apelat sau contactat de nimeni.

Ce optiuni mai am, Sa ma duc sa depun o plangere penala si la judecatoria Buftea? Politia trebuie sa imi depuna plangerea la judecatorie (in teorie?)?

Banca unde am virat banii - Unicredit Tiriac Bank mi-a dat un email cum ca ei nu imi pot furniza identitatea persoanei in contul careia am virat banii, dar ca vor colabora cu politia daca li se cere acest lucru. Cum fac sa... urgentez situatia asta? Daca ai acces cum are politia se poate afla usor ce bani au intrat in contul ala si probabil unde s-au dus mai departe, ca ma gandesc ca escrocii nu si-au folosit conturile personale. Stiu ca sunt sanse mici sa imi mai recuperez paguba, dar vreau sa fac ceea ce imi sta in putere sa aflu ce s-a intamplat cu banii mei si sa-i recuperez daca mai e cazul.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea aveți ce sa urgentati,o plângere penala durează mult pana se soluționează.(când spun mult ma refer la ani)Plangerea se depune la politie sau parchet nu aveți treaba cu judecatoria.Discutati cu un av specializat în penal poate va ofera o soluție..Ca civilist nu vad alte soluții.
Va multumesc mult, la parchet, aveti dreptate. Tot ce doresc este sa nu se prescrie dreptul meu de a-mi cauta dreptatea in instanta, si sa nu imi fie uitata plangerea intr-un sertar pe undeva. Stiu ca 3 luni de zile e termenul pentru a depune o plangere, eu am depus pe mail in aceeasi zi si la sectia de politie in ziua imediat urmatoare. Timp am sa astept... ani de zile. E vorba de principiu aici... Daca nu exista consecinte la inselaciune, ce ne poate impiedica pe toti sa ne apucam de "meseria" asta? La un moment dat ar trebui sa fiu contactat de cineva sa fiu audiat ma gandesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contul de whatsapp nu a fost spart fara participarea unchiului. Acesta a dat persoanei codul primit prin sms si astfel persoana respectiva a devenit titularul contului. Acum unchiul, posesorul telefonului isi poate recupera contul prin logare de pe telefon pe whatsapp. Nu inteleg cum poti sa trimiti bani fara un telefon de verificare pe voce nu pe Whatsapp? Graba asta de a plati.... Din cite am citit, contul nu este a faptasului, ci acestia racoleaza persoane nevoiase pe care le pun sa deschida cont, apoi le iau credentialele contului pentru folosire online. Titularii primesc si ei firimituri de la acest ospat. Sa stiti ca cercetarile intr-un astfel de caz dureaza mult mai mult decit sa trimiti banii, Asadar daca vreti dreptate ........ asteptati. Succes!
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2025
ibn, utilizator
Este bine ca a fost formulata o plangere penala, insa sa stiti ca cercetarile intr-o astfel de speta dureaza si ideea de baza este sa nu va asteptati la minuni. Fiecare dintre noi trebuie sa fim mai prevazatori la inselaciuni in mediul online!
Fara indoiala ca a fost o nerozie crasa din partea mea sa nu verific, unchiul meu m-a ajutat mult de-a lungul anilor, si era ultimul om la care m-as fi asteptat sa intre pe linkuri de votare nu stiu ce concurs, ce este ciudat este ca nu avea two factor authentication pe telefon, din spusele sale doar a dat click pe link si a iesit de acolo fara sa le fi dat vreun cod. Si-a recuperat repede contul si i-a pus two factor. Conturile mai vechi de whatsapp nu necesitau asa ceva din ce am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune SergiuRadu SergiuRadu Buna ziua , ma numesc Sergiu Radu , sunt din Bucuresti si as vrea sa fiu si eu lamurit , poate dvs. ma puteti indruma . In urma cu cateva zile am sunat la un ... (vezi toată discuția)
Unde pot depune o plangere pentru inselatorie? JO678 JO678 Buna ziua! Am aplicat la o \"companie\" de recrutare forta de munca pentru un job in strainatate, mai exact in Elvetia. Dupa aplicare, prin trimiterea unui CV ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune revelion: am trimis un avans de 1300 lei pentru închirierea unei cabane, iar acum persoana nu mai poate fi contactată. care e soluția cea mai bună pentru a recupera banii? CezarMdc CezarMdc Salutare! In urma cu 5 zile, impreuna cu un prieten, am gasit pe olx o cabana pentru revelion in zona Brasov. Dupa ce am discutat cu persoana respectiva la ... (vezi toată discuția)