avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Acum 2 ani am vrut sa vand un imobil iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Acum 2 ani am vrut sa vand un imobil iar după ce ...

Bună ziua! Acum 2 ani am vrut sa vand un imobil iar după ce am găsit cumpărătorul, acesta nefiind în tara a hotărât sa îmi trimita un avans pentru a păstra imobilul, fără a incheia un act la notar ci doar unul de mână cu mama acestuia. Am hotărât împreună ca într o anumita zi din luna iulie a acelui an sa mergem sa perfectam actele la notar pentru vânzarea imobilului dar acesta nu s-a prezentat la notar susținând ca nu mai vrea sa cumpere și ca nu mai vrea niciun ban din avans înapoi. Menționez ca actul a fost scris de mana în doua exemplare pentru avansul primit având termen pana la 31 iulie a acelui an cu obligația de a cumpăra imobilul. Întrebarea este după 2 ani mai are dreptul sa îmi ceara avansul oferit. Avans care eu l-am plătit pentru achiziționarea unui alt imobil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:46, 27 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai are dreptul sa va ceara daca scrie ca pierde avansul în caz ca nu cumpara sau aveti o dovada ca v-a zis ca nu vrea banii înapoi. Daca nu aveti asa ceva, ni aveti nici proba ca dvs v-ati prezentat la notar și el nu.
Instanta va decide în funcție de ce probe are fiecare.
Macar scrieti-i mesaj...ca în urma discuției, el a renunțat și sa cumpere și la avans, nu se poate răzgândi. Poate prim răspuns, va faceți măcar o dovada.
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va deranjez cu o intrebare. daca eu am promis ca vand ... gheoiu gheoiu Buna ziua Va deranjez cu o intrebare. Daca eu am promis ca vand o casa, cumparatorul la fel se obliga ca o cumpara. Iar dupa un an se razgandeste, eu mai sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu promisiunea de vânzare-cumpărare imobil: cumpărătorul s-a răzgândit și vrea avansul înapoi. ce șanse are să-l obțină? nzt98 nzt98 Buna ziua. As avea o problema urgenta, sunt stresat si deloc expert in situatia respectiva. Casa mea a fost pusa la vanzare cu ajutorul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare Alin1978 Alin1978 Am facut un antecontract de vanzare pt o casa pt care am luat o suma de bani avans, la data la care trebuia sa semnam contractul final cumparatorul s a ... (vezi toată discuția)