avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota indiviza din teren cu CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota indiviza din teren cu CF

Buna ziua.

va rog sa ma ajutati intr-o problema extrem de urgenta.

Exista 13 ha de padure. Exista CF pe padure. Exista 3 proprietari pe CF. Conform legislatiei in vigoare, Ocolul Silvic a dat negatie la oferta mea de vanzare spre dansii a cotei mele indivize de 1/3 din padure. Asrfel ca pot proceda la vanzarea cotei mele de 1/3 unui tert. Am nevoie de acordul celorlalti 2 coindivizari sau pot sa vand cota mea parte de 1/3 , urmand ca ulterior viitorul proprietar sa faca iesirea din indiviziune?
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
dana07, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:12, 14 Februarie 2010
2) Proprietatea forestiera nu poate fi divizata sub limita de 1 ha.
(3) In cazul in care prin deschiderea unei succesiuni, din cauza numarului de mostenitori se creeaza posibilitatea nerespectarii prevederilor alin. (2), se constituie mostenirea in favoarea unui/unor mostenitor/mostenitori, la nivelul minim prevazut in prezentul cod, cu plata de sulta de catre cel/cei in favoarea caruia/carora s-a constituit mostenirea. ...o prevedere aberanta din codul silvic ...auziti ce exprimare...se constituie mostenirea...pai astia nu au auzit de ccaracterul unitar al succesiunii care nu se transmite pe bunuri ci pe patrimoniu ca universalitate?...in ceea ce priveste dr de preemtiune al coproprietarilor eu l-am gasit doar in art 5 legea 54/1998 in prezent abrogata de legea 247/2005 care se referea la instrainarea terenurilor agricole din extravilan...
ovi_dragomir a scris:

...auziti ce exprimare...se constituie mostenirea...pai astia nu au auzit de ccaracterul unitar al succesiunii care nu se transmite pe bunuri ci pe patrimoniu ca universalitate?


Patrimoniul mortului se transmite in indiviziune.
Deci nu exista nici o pericol de divizare (pana la momentul formularii unei cereri de iesire din indiviziune) decat in capul celor care canta dreptul in Parlamentul Romaniei precum lautarii dupa ureche.

Ceea ce e MULT mai deranjant este ca acest lucru nu a fost observat de Curtea Constitutionala desi s-a pronuntat in trei exceptii de neconstitutionalitate (si parca dreptul la mostenire era si ala garantat printr-un colt de Costitutie).
E adevarat ca nici cei ce au ridicat exceptiile nu le-au motivat cum trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire rmaria rmaria Buna ziua, as dori sa stiu in cazul in care sunt doi mostenitori, iar unul din ei vrea sa-si vanda partea de mostenire, acest lucru e posibil ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren din mostenire player2012 player2012 buna seara , suntem 4 mostenitori si as dori sa stiu daca exista o modalitate legala sa pot vinde din partea mea de mostenire ( terenuri intravilane ... (vezi toată discuția)