Pensia va stabilita in functie de 1/4 din venitul acestuia declarat la Sectia Fianciara,unde domiciliaza sau unde eventual, este sediul punctului sau de lucru.
Daca venitul este declarat pe zero,atunci solicitati obligarea acestuia la venitul minim pe economie,cel de 710 lei.
In orice caz,verificati inainte.
Buna tuturor,
Am o nelamurire.... si nu stiu cum sa procedez sau..daca se poate face ceva. Logic ar trebui sa se poata...dar nu stiu cum.
Anul trecut am postat pe forum situatia de mai sus, totusi , "taticul" nu a reusit sa-si treaca toate veniturile din PFA pe cheltuieli si instanta a stabilit o pensie alimentara, pentru minora, de 500 ron, in baza DECIZIEI DE IMPUNERE DE LA ADMINISTRATIA FINANCIARA pentru anul 2009.
Anul acesta, a avut un control de la "finante", si s-a constatat ca a dedus niste cheltuieli care nu erau deductibile, motiv pentru care a si platit amenda. Deci declaratia lui depusa la finante pentru anul 2009, nu a fost corect completata, automat nici deciza de impunere pentru anul 2009 prezentata la procesul de anul trecut nu este cea care prezinta realitatea veniturilor lui nete. Mai precis, venitul net impozabil care a fost luat in calcul la proces a fost unul, iar controlul de luna trecuta a constat alt venit net impozabil in anul 2009. Pensia alimentaraa fost stabilita in baza unei decizii de impunere , iar contolul ulterior a constst nereguli la cheltuielile deductibile din 2009. E clar ca venitul net impozabil este mai mare decat suma prezentata anul trecut la proces. Cum se poate COECTA aceasta pensie alimentara stabilita in anul 2010, in baza unor acte din anul 2009, care au fost "corectate" in 2011?
Proces de majorare a pensiei alimentare este exclus pentru ca trebuie sa depuna decizia de impunere pe 2010, si...poate chiar a reusit sa fie pe ZERO :)
SPER CA AM REUSIT SA FIU EXPLICITA...
Va multumesc anticipat, pentru o lamurire cat de mica.