avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare firma inchiriere ospatari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare firma inchiriere ospatari

buna seara, vreau sa deschid o firma de inchiriere ospatari pentru diverse evenimente, si vreau sa aflu ce cod caen pot sa utilizez pentru acest tip de activitate, am inteles ca ar fi 7820 "plasare temporara a fortei de munca", doar ca necesita autorizare si o garantie destul de mare pe care nu mi-o permit.

Fiind la inceput o sa am 3-4 evenimente pe luna, cum procedez cu ospatarii, se face contract cu timp partial sau conventie civila? Suntem mai multi asociati, si la evenimente mici, unde nu avem nevoie de alte persoane, cum se procedeaza, se poate emite factura fara contracte, de munca sau civile? se poate face contract civil pt noi ca asociati/administratori? este obligatoriu un contract de prestari servicii cu clientul, pt clientii mai mici, sau e suficienta factura?

sper ca am fost explicit, va multumesc anticipat
Ati fost explicit cu o exceptie: ce sunt pentru dvoastra angajatii, aoameni sau obiecte? Cum adica "inchiriere ospatari"? Nu este un bun personal sau al firmei pe care puteti sa-l inchiriati, are calitate de angajat temporar care poate fi pus ocazional la dispozitia unui client. Fata de angajat aveti obligatii minimale bine definite in codul muncii.
Trebuie sa fiti autorizat ca agent de munca temporara:
Codul muncii art.87 (3) Agentul de muncă temporară este societatea comercială autorizată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, care pune provizoriu la dispoziţie utilizatorului personal calificat şi/sau necalificat pe care îl angajează şi îl salarizează în acest scop. Condiţiile de înfiinţare şi funcţionare, precum şi
procedura de autorizare a agentului de muncă temporară se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Urmariti art.87-100 din codul muncii si conditiile de autorizare din HG.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator
INCHIRIERI OSPATARI = un client ( sa zicem viitori miri) vin la firma de inchirieri, isi aleg ospatari dupa anumite criterii si acestia se prezinta la eveniment. Doar asta fac si doar pe meseria de ospatari se axeaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma interim Acon Insolvency Group SPRL Acon Insolvency Group SPRL buna ziua, as dori sa stiu ce domeniu de activitate imi trebuie pentru a infiinta o firma gen interim, precul cele din franta in sensul de a avea angajati din ... (vezi toată discuția)
Partile in conflictul de drepturi mike250 mike250 Partile in conflictul de drepturi Pot fi parti in conflictele de munca: a) salariatii, precum si orice alta persoana titulara a unui drept sau a unei ... (vezi toată discuția)
Serviciu de inchiriere ospatari ContSters146557 ContSters146557 Buna ziua, Avem o firma care se ocupa cu serviciul de inchiriere ospatari, barmani, hostess si promoteri pentru evenimente. In CUI ca domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)