buna seara, vreau sa deschid o firma de inchiriere ospatari pentru diverse evenimente, si vreau sa aflu ce cod caen pot sa utilizez pentru acest tip de activitate, am inteles ca ar fi 7820 "plasare temporara a fortei de munca", doar ca necesita autorizare si o garantie destul de mare pe care nu mi-o permit.
Fiind la inceput o sa am 3-4 evenimente pe luna, cum procedez cu ospatarii, se face contract cu timp partial sau conventie civila? Suntem mai multi asociati, si la evenimente mici, unde nu avem nevoie de alte persoane, cum se procedeaza, se poate emite factura fara contracte, de munca sau civile? se poate face contract civil pt noi ca asociati/administratori? este obligatoriu un contract de prestari servicii cu clientul, pt clientii mai mici, sau e suficienta factura?
Ati fost explicit cu o exceptie: ce sunt pentru dvoastra angajatii, aoameni sau obiecte? Cum adica "inchiriere ospatari"? Nu este un bun personal sau al firmei pe care puteti sa-l inchiriati, are calitate de angajat temporar care poate fi pus ocazional la dispozitia unui client. Fata de angajat aveti obligatii minimale bine definite in codul muncii.
Trebuie sa fiti autorizat ca agent de munca temporara:
Codul muncii art.87 (3) Agentul de muncă temporară este societatea comercială autorizată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, care pune provizoriu la dispoziţie utilizatorului personal calificat şi/sau necalificat pe care îl angajează şi îl salarizează în acest scop. Condiţiile de înfiinţare şi funcţionare, precum şi
procedura de autorizare a agentului de muncă temporară se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Urmariti art.87-100 din codul muncii si conditiile de autorizare din HG.
INCHIRIERI OSPATARI = un client ( sa zicem viitori miri) vin la firma de inchirieri, isi aleg ospatari dupa anumite criterii si acestia se prezinta la eveniment. Doar asta fac si doar pe meseria de ospatari se axeaza