avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Înfiintare IF,contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Înfiintare IF,contabilitate

Bună ziua! :D

Mă numesc Izabela si nu de mult mi-am înfiintat o IF împreună cu sora mea,mai precis un bar.Acum două zile au venit în control cei de la sanitar-veterinar si mi-au zis că trebuie să mă prezint la ei cu toate actele si o cerere pt. o autorizatie de la ei,care costă 300 lei.
La ORC mi s-a spus,că nu mai am nevoie de alte autorizatii(am completat declaratia pe propria răspundere)
As vrea să mă lămuriti,ce treabă are sanitar-veterinarul cu barul,din moment ce vand produse ambalate , de ce imi cer o altă autorizatie si dacă îmi mai trebuie vreo autorizatie? X-(
O altă nelămurire,contabilitatea.M-am înregistrat,ca neplătitor de tva. Facturile îmi vin cu tva,cum fac? Le trec împreună cu tva în registrul de încasări si plăti?
Dar în registrul inventar ce trebuie scris?
Multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: izabela 67 , utilizator 20:37, 12 Februarie 2010
Pentru partea de Contabilitate pot spune ca in Registru operati factura cu valoarea integrala (inclusiv TVA).
In registrul inventar operati toate elementele patrimoniale (stocuri, mijloace fixe, etc.) atunci cand efectuati un inventar (cel putin o data pe an)
Multumesc pt.răspuns,încă o întrebare,mai am nevoie si de alt registru pt. IF?(în afară de cele două)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii izabela 67 izabela 67 Bună seara! Nu de mult timp am înfiintat o IF,împreună cu sora mea. La ORC,cand am primit certificatul de înregistrare,mi s-a spus,că ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pas cu pas a unei if izabela 67 izabela 67 Bună ziua Vă rog să-mi explicati pas cu pas,cum se face contabilitatea unei IF,mai precis un bar. (vezi toată discuția)
Contabilitate izabela 67 izabela 67 Am un IF împreună cu sora mea,mai exact un bar. Eu stiam ,că pt. un IF ajunge contabilitatea în forma simplă, un registru de încasări si plăti si un ... (vezi toată discuția)