Am o intrebare pt dvs si sper sa ma puteti ajuta.Asadar, in septembrie 2008 am nascut, in martie 2009 mi-am reluat activitatea la un alt angajator, renuntand astfel la CIC;la vreo 4 luni de la reluarea activitatii, vechiul angajator si-a sistat activitatea( nu stiu daca acest aspect conteaza sau nu),
Intrebarea mea este daca mai pot reintra in CIC de la noul angajator, si daca da, in ce conditii.
Multumesc anticipat pentru amabilitate
1. Legea nu precizeaza ca terbuie sa lucrati la un singur angajator.
2. Puteti intra in CCC pana la 2 ani.
3. Adeverinta o completati la unitatea unde ati lucrat cele 12 luni inainte de nastere, chiar daca aceasta si-a incetat activitatea.
Multumesc pentru promptiudine!
Pot folosi o copie a adeverintei care mi-a fost eliberata in 2009 de vechiul angajator? Va intreb acest lucru pentru ca, din moment ce s-a inchis compania unde am lucrat inainte de nastere, acum nu mai are cine sa-mi completeze acea adeverinta.
In alta ordine de idei, noul angajator poate sa-mi refuze reintrarea in CCC?Ar avea baza legala pentru acest lucru?
1. Cererea de suspendare a CIM pentru intrarea in CCC este doar o formalitate ceruta de lege si nu are cum sa va refuze. Daca se intampla asa ceva faceti o sesizare la ITM.
2. Daca va primeste acea adeverinta este bine. Daca nu, incercati sa rezolvati cu ITM, daca arhiva de personal este depusa acolo. Sau incercati sa gasiti pe cineva din conducerea care stie unde este arhiva.
Reluare cic
anays
Sunt in CIC pana in august 2015. Firma unde am lucrat se va inchide in decembrie 2014 si mi s-a propus reluarea CM pana in decembrie, urmand ca la finalul ... (vezi toată discuția)