avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa facem dupa casatoria cu cetatean strain?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa facem dupa casatoria cu cetatean strain?

Buna ziua,

Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean american in Romania si sa ne stabilim in Romania. As avea cateva intrebari cu pasii pe care ar trebui sa-i facem dupa casatorie:

1. Ce trebuie sa facem dupa casatorie ca el sa poata locui aici?
2. Unde sa mergem si ce acte ne trebuie?
3. Este de ajuns daca are permisul de conducere international? Sau permisul din SUA trebuie neaparat schimbat cu permisul romanesc?
4. Pentru cat timp o sa poata conduce cu permisul international?
5. Asigurarea medicala i-o pot face si eu la Casa de Asigurari ? Sau trebuie el sa o aiba din SUA ?
6. Cand poate sa si-o faca si el la Casa de Asigurari?

Va multumesc,
Adriana
Cel mai recent răspuns: mauritiono1 , utilizator 00:30, 4 Martie 2011
buna seara si ma scuza-ti daca am intrat undeva unde nu trebuia . dar sunt nou pe acest seat . deci eu ma casatoresc acum pe data de 5 martie cu o ceteteanca din Ukraina si asi vrea si eu sa aflu cateva rasp de ex: 1. ce trebuie sa fac dupa casatorie,2 unde sa ma duc , si cam ce acte imi trebuiesc. problema este ca noi sambata vitoare plecam in germania pt ca acolo muncim . cu viza nu este problema este totul k . deci mar interesea cel mai mult ce TREBUIE SA FAC DUPA CASATORIE UNDE SA MA DUC MAI BINE ZIS .va multumesc si astept rasp din partea dumneavoast-ra va multumesc marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Drept de rezidenta? vrabie.alina vrabie.alina sper ca pun intrebarea la \"rubrica\" potrivita si ca ma veti ajuta cu un raspuns :) am o prietena cu dubla cetatenie (algeriana si libaneza); are nevoie de ... (vezi toată discuția)