avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vizionare agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vizionare agentie imobiliara

Doresc sa cumpar o locuinta, probabil prin intermedierea unei Agentii imobiliare.
Deoarece agentii imobiliari practica sistemul semnarii unui document numit Contract de vizionare de catre cumparator, iar eu nefiind de profesie jurist va rog sa aveti amabilitatea si sa-mi dati cateva repere principale in legatura cu continutul acestui Contract.
Care ar fi eventuale "capcane" strecurate de agenti imobiliari in text de care sa ma feresc.
Multzumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dannynoname , utilizator 13:38, 29 Martie 2011
Ceea ce ne cereti este cam imposibil de facut. In primul rand nu poti stii niciodata ce fel de idei ii trec prin cap celui care a redactat contractul; in al doilea rand modul cum este redactata capcana poate fi esential pentru identificarea ei asa ca oricat am incerca sa explicam s-ar putea sa fie inutil. Ca repere puteti insa sa aveti in vedere urmatoarele:
1. Daca puneti o intrebare cu privire la o clauza din contract si vi se raspunde complicat - NU semnati. In 9 cazuri din 10 raspunsurile complicate ascund ceva.
2. Daca nu intelegeti o clauza contractuala - ce fel de drepturi si ce fel de obligatii implica ea - NU semnati.
3. Daca contractul este stufos, cu trimiteri de la un articol la altul (conform prev. art. x.xx), alambicat, cu aspect baroc, cu incurcaturi NU semnati.
Interesant!
Din primul moment am constatat ca exista agenti imobiliari care posteaza anunturi "false", atragatoare iar cand suni spun ca s-a vandut dar au alte oferte etc.
Cred ca ar fi riscant sa semnezi cu astfel de agenti contract de vizionare...
daca nu sti sa semnezi singur un contract te duci cu un avocat ..
Contractu de vizionare e Pentru cei care merg la vizionare cu agentia .. vad un apartament .. zic ca nu le plac. si se intorc dupa .. sa`l cumpere fara agentie ;)

Am cautat Pe net Model Contract Vizionare.. dar nu am gasit .. daca il are cineva .. rog sa`l posteze .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situație cu o agenție imobiliară. am sunat ... Tody1987 Tody1987 Buna ziua, Am o situație cu o agenție imobiliară. Am sunat pt a viziona un apartament,apoi agentul m-am dus și la un altul care era chiar la scara de ... (vezi toată discuția)