avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca

Am fost concediat in 24.04.2009 prin OUG 37/2009 in timp ce eram in c.m. , concediere anulata ulterior de catre instanta ca nelegala. Fiind directorul unei institutii publice cu personalitate juridica finantata din fonduri proprii,obtinute pe baza de contracte,salariul meu a fost negociat conf.OG14/1998,acceptat si neschimbat de angajator pana la internarea mea in spital(01.04.2009).Dupa 7 luni de la aparitia OUG 131/2008,directorul(angajatorul) institutiei in coordonarea careia suntem ,mi-a micsorat salariul printr-o adresa de recomandare(in lipsa mea),retroactiv,incepand cu 01.11.2008. Nu se impunea oare o decizie sau un nou act aditional? ,cu efect de viitor si nu retroactiv ?,eu fiind in concediu medical si in prezent .
Cel mai recent răspuns: o_zonne , utilizator 13:59, 14 Februarie 2010
Pe perioada concediului medical contrcatul individual de munca este suspendat si nu se poate interveni si modifica nici un element al acestuia, cat despre retroactivitate nici nu poate fi vorba aici. La intoarcerea dsv la serviciu trebuia sa se modifice si sa se incheie un act aditional.

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca o_zonne o_zonne La data de 1 noiembrie 2008 intra in vigoare prevederile OUG 131/2008 prin care se limiteaza salariile la institutiile publice. Angajatorul meu mi-a adus la ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical în cazul contractului de management fãrã contract de muncã narcisa75 narcisa75 Salut. Am o problemă şi am nevoie de ajutorul vostru. Prin OUG 37/2009 s-a înfiinţat la unitatea unde lucrez, funcţia de director coordonator. S-a emis ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica salariul la inceperea serviciului, dupa terminarea concediului de 2 ani ptr crestere copil? mparnescu mparnescu Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: sunt o mamica aflata in concediu crestere copil(pana la 2ani), in momentul cand s-a suspendat ... (vezi toată discuția)