avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta!Am doua surori din prima casatorie dupa tata,iar eu sunt copilul din a doua casatorie,iar parintii au construit impreuna a casa particulara!Intrebare a mea este ca surorile au dreptul de a mosteni din casa,daca da ce cote parti revin fiecarei parti?Mentionez ca inca amandoua parinti traiesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:18, 14 Februarie 2010
fiti mai expilcit, va rugam... care parinti au construit casa? mama si tatal dvs sau mama si tatal lor?
Da! La mostenirea tatalui dvs. surorile au aceleasi drepturi ca si dvs.
buna dimineata!
surorile dvs vor veni doar la mostenirea de pe urma tatalui.
la mostenirea de pe urma mamei nu au calitate sa vina.
cotele sunt influentate in acest caz de ordinea deceselor parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa moartea ambilor parinti ContSters161759 ContSters161759 buna.mama a murit in urma cu aprox un an iar tatal meu luna aceasta.toata averea este estimata la o casa la tara si niste terenuri.mentionez ca suntem 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)