avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unei case

Buna seara.Am si eu o problema.Mama mea a decedat acum ceva vreme ,iar eu stau in casa parinteasca.Fratele meu vrea sa vanda aceasta casa.Eu nu as dori sa o vand deoarece o sa raman pe drumuri.Ce se poate face.
El poate vinde casa,fara aprobarea mea?
Nu sunt foarte familiarizata cu aceste lucruri.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:08, 14 Februarie 2010
Nu poate vinde fara acordul tau. Poti incerca intr-un partaj sa obtii intregul imobil (el nefiind interesat de pastrarea casei), cu plata unei sulte catre el pentru partea sa de mostenire.
daca nici unul din parinti nu mai este in viata, trebuie sa deschideti succesiunea dupa ei, sa faceti "imparteala" succesorala si numai apoi puteti vinde.Oricum,nu poate vinde singur fara dumneavoastra si puteti sta linistita din cauza aceasta.
Am inteles...Dar cineva mi-a spus ceva de dat in judecata...sau ceva de genul...din cauza aceasta m-am panicat.Este posibil?
daca nu va intelegeti pe cale amiabila,ca intre frati, da ajungeti si la judecata pentru transarea acestei probleme
si daca se ajunge la judecata...ce se poate intampla?eu mai am un teren in crangasi...al bunicii...pe care am fost deacord sa il vindem...dar nu se cumpara...pe criza asta...daca e sa fie un proces la judecata si eu spun ca ii dau tot terenul de acolo...(adica si partea mea)..ajuta la ceva:(:">

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei proprietati cristianadela cristianadela eu impreuna cu 2 frati si mama am mostenit un teren cu casa de la tatal nostru. Acum fratii mei si mama vor sa vanda partea lor , eu nu sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote parti miroslavpodavka miroslavpodavka Buna ziua , Am mostenit , inpreuna cu unchiul meu , o casa la tara in care locuiesc ( find singura proprietate ) . Eu detin 3/4 iar unchiul 1/4 , are intrare ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Ady2010 Ady2010 Suntem mai multi mostenitori pe un teren agricol si avem contract de arendare pe mai multi ani.Cum se procedeaza daca o parte dintre noi vor sa-si vanda ... (vezi toată discuția)