avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unei case

Buna seara.Am si eu o problema.Mama mea a decedat acum ceva vreme ,iar eu stau in casa parinteasca.Fratele meu vrea sa vanda aceasta casa.Eu nu as dori sa o vand deoarece o sa raman pe drumuri.Ce se poate face.
El poate vinde casa,fara aprobarea mea?
Nu sunt foarte familiarizata cu aceste lucruri.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:08, 14 Februarie 2010
buna dimineata!
nu prea inteleg, cum e cu terenul din crangasi-daca il aveti in proprietate exclusiva sau in coproprietate.
dar daca doriti ca dvs sa ramanteti cu casa si va intelegeti cu celalalt mostenitor, aveti posibilitate inchierii fie a unui act de partaj, schimb de cote, vanzare de cote etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei proprietati cristianadela cristianadela eu impreuna cu 2 frati si mama am mostenit un teren cu casa de la tatal nostru. Acum fratii mei si mama vor sa vanda partea lor , eu nu sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 5 ani GABRILELAA GABRILELAA buna ziua, in cazul unui proces de partaj inaintat dupa 5 ani de la pronuntarea divortului de catre un dintre parti care a parasit caminul conjugal si care a ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote parti miroslavpodavka miroslavpodavka Buna ziua , Am mostenit , inpreuna cu unchiul meu , o casa la tara in care locuiesc ( find singura proprietate ) . Eu detin 3/4 iar unchiul 1/4 , are intrare ... (vezi toată discuția)