avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptia extinctiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptia extinctiva

as vrea sa stiu si eu care este termenul de prescriptie la un contract de vanzare cumparare in rate si de la ce data se ia in calcul: de la data semnarii contractului sau de la data ultimei plati....va rog un raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:52, 14 Februarie 2010
de la nici una din acestea..ptr fiecare rata termenul de prescriptie incepe sa curga de la data scadentei
Nu inteleg foarte bine. Mai bine luam un exemplu: un client care a incheiat un contract de cumparare in rate in ianuarie 2006 pe o perioada de 24 luni. Ultima plata a efectuat-o in februarie 2007. II mai pot actiona in judecata sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
ana-maria popa, utilizator
Cu privire la ultima rata de plata, mentionata de dumneavoastra ,nu.Pentru alte rate neachitate, dupa aceasta, nu s-a stins dreptul material la actiune.
cu toate ca termenul general de prescriptie e de 3 ani si contractul este din 2006?
avocatPetre a scris:

de la nici una din acestea..ptr fiecare rata termenul de prescriptie incepe sa curga de la data scadentei

Socotiti 3 ani dupa cum a aratat domnul avocat mai sus.
E clara treaba.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat silit? cata_tm_83 cata_tm_83 Buna ziua, Am 3 credite datand din anul 2008, ultima rata platita a fost aproximativ in 2010, ca urmare am fost executat silit pe unul din credite iar ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)