avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Distrugere intentionata a cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Distrugere intentionata a cartii de munca

Sant angajat la firma de distributie de 1an,nu am primit contr. de munca ,si nici nu la m semnat personal,< este semnat de patron>,nu vrea sa dea exemplar +cartea de munca pe care am predat o la firma ,imi spune ca sa pierdut de catre contabila .Patronul imi spune ca mi pot face duplicat,ca asa are si el , dar firma este aproape de inchidere.
Ce pot face ca sa mi recuperez cartea munca si contractul ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 2 Martie 2010
faceti o sesizare urgenta la ITM, expuneti situatia si inainte ca firma sa se inchida, recuperati-va documentele si clarificati cu vechimea in munca si inregistrarea acesteia in cartea de munca(acest aspect este foarte important)
Am revenit in legatura cu distrugerea carti de munca , am primit copie dupa contractul de munca in care sa semnat in locul meu si langa contract am gasit atasat o declaratie pe propria raspundere ca detin carnet de munca dar al am la ultimul loc de munca pt inchiderea situatiei , si o semnatura care nu mi apartine.Nu stiu ce sa fac? Multumesc.
Depuneti o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa demisie meella meella Buna ziua, Am o mica problm cu fostul angajator,am lasat cererea de demisie in data de 3 mai 2010 si nu mi am facut preavizul din cauza ca nu mi a dat voie sa ... (vezi toată discuția)
Politistul de caz mi-a comunicat verbal...nici eu politist nici procurorul nu stim ce masura sa luam in acest caz ! dorudoru dorudoru In urma unor reclamatii facute de un fost angajat ,privind un contract de munca Fals. angajatul sustine ca nu el a semnat contractul de munca,,rubrica ... (vezi toată discuția)