avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare urgent
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare urgent

Situatia este urmatoarea : am luat un credit in valoare de 3000 Ron(un card de credit) am achitat pana in urma cu vreo 8 luni aproape tot suma ramasa ar fi de aproximativ 500 Ron. Eu am pe numele meu un imobil ce valoareaza cu mult mai mult . M-au bagat la executare silita(din motive personale desi este o suma f mica eu nu imi pot permite sa o achit). Daca nu am garantat cu nimic si fiind vorba de un card de credit imi pot lua casa sa ma scoata afara in drum?
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 09:04, 15 Februarie 2010
nu. valoarea intre suma de recuperat si valoarea bunului ce urmeaza a fi valorificat este disproportionala. cred ca vor fi valorificate bunuri mobile daca s-a ajuns in aceasta faza procesuala.
Salut,

Dece nu , executarea se poate face pe ce cere creditorul , instanta nu poate sa respinga o cerere de executare doar pe considerentul ca e suma prea mica.
Cu toatea astea cred ca si creditorul a cerut incuvintarea executarii pe bunuri mobile fiind mult mai simplu sa faca o poprire pe salar, alta e discutia ijn cazul in care nu aveti salar si atunci automat creditorul se indreapta pe bunuri imobile iar instanta nu are cum sa nu incuvinteze daca dvs nu aveti salar.


cu stima
multumesc pentru raspuns, bunuri mobile ar exista suficiente dar fara dovada ca sunt ale mele doar se afla in casa, televizoare, calculatoare. etc. Credeti ca le pot lua pe acelea?
Treaba e destul de simpla, daca aveti salariu vor pune o poprire care poate sa fie de 33% din venitul net ( cu exceptie pana la 50 %). In fine ca sa fiu sincer va sfatuiesc sa vb cu executorul si sa faceti o intelegere de plata in rate cea ce e ff posibil sa se aprobe.

Totusi bunurile mobile ce se afla in posesia dvs pot fi executate.


Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bingo100 bingo100 acum cativa ani am facut un credit cu ipoteca.am avut o perioada nefavorabila si am ramas restanta si contractul nostru a ajuns la executor. din septembrie am ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar sau executare bunuri ? atac2211 atac2211 Buna ziua! in urma cu cativa ani am facut o greseala ff mare. Am facut pe numele meu pentru un \"prieten\" un credit pentru bunuri cumparate de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit! alinapa alinapa Buna ziua! Am un rest de plata la o banca de 1.700 ron si nu am putut sa imi mai achit creditul. Eu sunt plecata din tara si mi-am stabilit resedinta in ... (vezi toată discuția)