avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisia de disciplina

din cate persoane este formata comisia de disciplina si cine poate face parte din ea?poate face parte doar directorul si seful erarhic?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:04, 14 Februarie 2010
Legal comisia de disciplina trebuie sa fie formata din numar impar.
Numarul membrilor este dispus de catre conducatorul unitatii,si pe lanaga persoanele mentionate de dvs trebuie sa contina si reprezentant al serviciului RU
1. Nici in Codul muncii, nici in CCMUNN nu este prevazut un anumit numar de membri (minim sau maxim, par sau impar) in Comisia de cercetare disciplinara.
2. Este posibil ca aceste amanunte sa se regaseaca in Regulamentul intern al unitatii.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
~ Conținut șters la cerere ~
vio_rogojan a scris:

Potrivit prevederilor art.3 alin.(1), art. 4 alin.(1) si art. 5 alin.(1) din H.G. nr.1210/2003 privind organizarea si functionarea comisiilor de disciplina si a comisiilor paritare din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, in cadrul fiecarei autoritati si institutii publice se constituie, prin act administrativ al conducatorului autoritatii sau institutiei publice, comisia de disciplina, care cerceteaza faptele sesizate ca abateri disciplinare si propune sanctiunile disciplinare aplicabile functionarilor publici care le-au savarsit, compusa dintr-un presedinte si 4 membri titulari din care 2 membri sunt desemnati de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice. In cazul în care sindicatul nu este reprezentativ sau functionarul public nu face parte din vreun sindicat, desemnarea celor 2 membri prevazuti de art. 5 alin. (1) lit. b) din H.G. nr 1210/2003 se face potrivit prevederilor art. 5 alin.3 din actul normativ mentionat , prin votul secret al majoritatii functionarilor publici din respectiva autoritate sau institutie publica.
De asemenea, conform prevederilor art.39 alin.(1) si 40 alin.(1) si (3) din acelasi act normativ, in cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice, cu exceptia celor cu atributii in domeniul sigurantei nationale, se constituie, prin act administrativ al conducatorului autoritatii sau institutiei publice, comisia paritara, compusa dintr-un numar de 4 membri titulari din care 2 membri sunt desemnati de către conducatorul autoritatii sau institutiei publice si 2 membri de catre organizatia sindicala reprezentativa a functionarilor publici din cadrul autoritatii sau institutiei publice. In cazul In care sindicatul nu este reprezentativ sau funcţionarii publici nu sunt organizati in sindicat , desemnarea celor 2 membri prevazuti de art. 40 alin. (3) lit. b) din H.G.nr.1210/2003 se face, potrivit prevederilor art.40 alin.(5), prin votul secret al majoritatii functionarilor publici din respectiva autoritate sau institutie publica.
Pentru fiecare comisie de disciplina se vor desemna cel putin 2 membri supleanti precum si un secretar titular si unul supleant , care va consemna sedinta intr-un proces verbal de sedinta .
De asemenea din comisia de disciplina vor face parte functionari publici cu functie sau grad superior sau cel putin egal cu cel al functionarului cercetat . Functionarul public are dreptul sa recuze sau sa solicite suspendarea comisiei de disciplina , cel mult o data fiecare membru al comisiei de disciplina ptr cazurile prevazute de art 9 si 12 din hotararea indicata .

H.G. 1210/2003 e demult apusa.... in locul ei, fiind adoptata H.G. nr.1344/2007
Totusi, in cazul de fata, cred ca e vb de personal contractual, si nu de functionari publici( m-am orientat dupa forumul in care a fost postat subiectul). Pentru personal contractual, comisia de disciplina, poate fi formata din 1---X persoane, daca prin regulament intern nu se prevede un numar definit. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire comisie de disciplina eduardvl eduardvl Buna ziua, Intr-o institutie publica centrala, in care [b]toti angajatii sunt contractuali[/b] - nu functionari publici, care este baza legala pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendarea mandatului membrilor comisiei de disciplinã Filip Alexandru Filip Alexandru La ce se refera mai exact, art.13 (1) lit.e din HG 1344/2007. (1)Mandatul de membru al comisiei de disciplină se suspendă în cazul în care: a)soţul, ... (vezi toată discuția)
Decizie de cercetare disciplinara - lege care sa prevada: continut, componenta comisie, reguli oanaportar oanaportar Directorul institutiei publice vrea sa emita o Decizie de cercetare disciplinara. Codul muncii nu spune nimic despre o asemenea Decizie. Exista o Lege ... (vezi toată discuția)