avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... As putea beneficia de somaj si cum anume?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

As putea beneficia de somaj si cum anume?

Buna ziua! In ultimele 24 luni, am lucrat astfel, februarie 2008-septembrie 2008 cu norma intreaga, octombrie 2008-octombrie 2009 cu 1/2 norma, noiembrie 2009 si pana in prezent cu norma intreaga, fiind secretara. Dar din cauza ca sunt insarcinata, seful m-a trimis vanzatoare la un magazin, la o alta firma, la care inca n-am semnat contract de munca. Am descoperit o multime de nereguli la inventar, si vreau sa cer un nou inventar corect facut, dar daca nu accepta, vreau sa cer sa ma de-a pe somaj, dar daca nu accepta, probabil am sa-i prezint demisia. Sunt insarcinata in 10 saptamani. Cum as putea beneficia pe urma de somaj, astfel incat sa pot merge pe maternitate? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:26, 14 Februarie 2010
SECŢIUNEA a 3-a
Indemnizaţia de şomaj

Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât indemnizaţia de şomaj;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.
1. Daca demisionati nu primiti indemnizatie de somaj.
2. Fiind gravida sunteti protejata de OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca. Aceasta OUG prevede drepturile dvs. si obligatiile angajatorului fata de o salariata gravida.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial holbanteofil holbanteofil am doua contracte de munca, unul cu norma intreaga la un SRL si un contract de munca cu timp partial ( 2 ore/ zi ) la asociatia de proprietari. Firma unde am ... (vezi toată discuția)
Somaj llumi llumi Buna ziua! Pot beneficia de somaj in cazul in care realizez venituri mai mici decat indemnizatia de somaj? Venitul realizat este obtinut dintr-un CIM cu ... (vezi toată discuția)
Despre somaj Liviav_87 Liviav_87 Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)