avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire???

Buna ziua,
sintem trei frati ¡ posibil ca mama sa dea casa la unul din frati fara semnatura celorlanti?

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:55, 14 Februarie 2010
buna ziua!
mama dvs poate incheia orice act cu privire la bunurile prop ei.
nimeni nu este obligat sa lase o mostenire.
Daca va referiti la o vanzare , da, este posibil , dar ,dupa eventualul deces al mamei, veti putea cere anularea in instanta a contractului de vanzare-cumparare pe motivul ca este o donatie deghizata care afecteaza rezerva succesorala a celorlati descendenti!
Succes!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie labuta labuta Ce act trebuie sa faca mama mea pentru partea care vrea sa mi-o dea mie dar sa nu am drept decat eu tinand cont ca sotul meu are copii din alta casnicie cu ... (vezi toată discuția)
Cand intervine rezerva succesorala Boogy33 Boogy33 Sunt copil infiat in totalitate. Mama adoptiva vrea sa vanda terenurile si partea din casa parintilor ei decedati. deci si terenurile si partea din casa sunt ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare daniela 58 daniela 58 buna seara.am si eu o problema,daca puteti sa ma ajutati.suntem 4 frati.tatal meu a decedat.toti am renuntat la mostenire,mama ramanand unica mostenitoare ... (vezi toată discuția)