avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termenul de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termenul de preaviz

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:11, 15 Februarie 2010
ce nelamuriri aveti pe aceasta tema?......mentionati.

Ce a spus colegul Neagu este perfect valabil, dar trebuie sa aveti in vedere ca in cazul neacordarii CO, acesta trebuie compensat in bani la lichidare...... si ar mai fi o observatie, chiar si daca salariatul demisionar era programat in CO in acea perioada, puteti sa-i refuzati acest drept fara a fi acuzati de abuz. In cazul demisiei dreptul la preaviz, este un drept al angajatorului si primeaza in fata altor drepturi ale salariatului demisionar.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Gabriel George Mocanu, Consultant resurse umane
Din greseala am dat enter si s-a afisat fara intrebare.
Asadar problema este urmatoarea:

In perioada de preaviz de 15 zile salariatul are dreptul la concediu platit? Daca da in ce temei legal? Adica, dupa ce a depus termenul de preaviz pentru demisionare in cele 15 zile pana la demisie salariatul doreste sa intre in concediu de odihna( mai are catave zile neluate).
Are dreptul dar si angajatorul are dreptul sa refuze invocand necesitate prezentei dvoastra la interesele firmei. Concediul neefectuat va fi platit odata cu lichidarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata si lichidarea acestuia. I0ana89 I0ana89 As vrea sa stiu care sunt beneficiile angajatului ,la incetarea contractului de munca.Ce trebuie sa-i fie platit, daca acesta inceteaza raporturile de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna & preaviz Snoopy Snoopy Buna ziua, as avea o nelamurire. Sunt in preaviz - de 30 de zile, desi nu detin functie de conducere, dar atatea zile am trecute in contractul de munca, si ... (vezi toată discuția)