sunt angajata din 18 mai 2009 cu carte de munca.sunt insarcinata in 4 luni si vreau sa intru in concediu medical deoarece am probleme cu sarcina.ma afecteaza la concediu la crestere copilului?
ma refer daca pot beneficia de concediu de crestere a copilului?
Multumesc!
Nu va afecteaza la durata, deoarece acesta se acorda pana la implinirea vastei de 2 ani a copilului.
in caeea ce priveste cuantumul indemnizatiei da va afecteaza daca veniturile din salariu( cand nu ati lua medical) ar fi mai mari decat cat ati lua pe medical.
Sunt femeie si sunt mama cred ca mai important e copilul dact sa va ganditii la partea financiara . Eu una as lua toate masurile de precautie pt o evolutie in sarcina cat mai favorabila rezultatului final asteptat - un copil sanatos si o mamica la fel!
Mult SUCCES!
Veti putea beneficia de indemnizatia de crestre copil pana la 2 ani.
Dar nivelul acestei indemnizatii se calculeaza ca medie a veniturilor inregistrate pe ultimele 12 luni la care se aplica procentul de 85%.
Dv daca ati fost in concediu medical veti inregistra venituri mai mici (corepsunzator codului de boala si % aplicat), deci veti beneficia de o indemnizatie mai mica.