avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre perioada de crestere a copilului 0-2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre perioada de crestere a copilului 0-2 ani

Buna ziua,

As dori sa stiu daca in perioada de prenatal am mers la munca as putea sa imi prelungesc inca o luna concediul de cresterea copilul legal dupa ce acesta face 2 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 22:34, 15 Februarie 2010
1. Nu, CCC se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
2. A doua zi dupa ce copilul implineste 2 ani si sisteaza acordarea indemnizatiei.
Ce intelegeti prin " in perioada de prenatal am mers la munca" ?

Concediul de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani se numeste asa tocmai pentru ca inceteaza la implinirea varstei de 2 ani.
El nu are o durata de 2 ani, nici in varianta lui maxima (incepe dupa minim 42 de zile de la nastere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil /concediu de maternitate simonadum simonadum Buna ziua,trebuie sa nasc in decembrie 2012,sunt angajata din luna mai 2012;sotul meu este angajat la firma din anul 2010;ne gandim sa intre el in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)