avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru-intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru-intabulare

Buna ziua, m-ar interesa daca puteti sa-mi spuneti cum trebuie procedat in urmatoarea situatie. parintii mei au un apartament achizitionat prin legea 112 care are cadastru facut. acum vor sa il treaca pe numele fratelui meu care va garanta la randul lui pentru mine un credit de nevoi personale cu ipoteca.
imi puteti spune va rog daca dupa incheierea contractului de vanzare cumparare intre parinti si fratele meu va mai trebui facut din nou cadastru.....ce alte documente ar mai trebui facute pentru a putea ipoteca apartamentul? se poate ipoteca imediat sau trebuie sa asteptam o perioada dupa vanzare-cumparare.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:58, 16 Februarie 2010
buna ziua!
inteleg ca imobilul este intabulat.
nu se mai face o alta documentatie cadastrala.
trebuie, insa sa vedeti daca s-a implinit termenul de 10 ani.
in 2007 s-au facut 10 ani. am alta problema acum. am inteles ca nu toate bancile accepta ipoteca pt casele achizitionate cu aceasta lege. stiti ceva?
buna ziua!
incercati si dvs la mai multe institutii bancare si vedeti ce va rezulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare lucialuca lucialuca Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Cine, cum si in ce conditii se intocmeste cadastru apartament mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua In 1997 unchii mei au cumparat un apartament inca din faza de constructie de la stat pe care au trebuit sa il plateasca in rate lunare. Dupa ... (vezi toată discuția)