avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca a trecut un an pot sa-l dau in judecata pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca a trecut un an pot sa-l dau in judecata pe angajator?

In 15 .12. 2008, am fost pus in somaj , dar la firma la care am lucrat au fost foarte multe nereguli, in primul rand salariul meu nu era cel trecut in cartea de munca si din cauza aceasta iau mai putin bani, nu am semnat statul de plata, protectia muncii(nu se facea), si multe alte documente, semna altcineva in locul meu sediul firmei sc Decoflori fiind la Jibou, jud. Salaj
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 15 Februarie 2010
Dvs ptr ce doriti sa-i dati in judecata?
Daca va referiti la diferenta de salariu atunci aveti la dispozitie 3 ani. Deci, sunteti in termen ptr a actiona in judecata.

Faptul ca nu ati semnat stat de plata va fi o problema "adiacenta" pe care o puteti invoca in apararea dreptului dvs salarial.
In rest....... nu stiu ptr ce sa-i dati in judecata.
pentru dreptuirle salariale neacordate ii puteti da in judecata in termen de 3 ani....
Cam greu sa dovediti ca luati un salariu mai mare ... partea care nu era trecuta in carnetul de munca nu aveti cum s-o justificati, intrucat asa banuiesc ca v-ati inteles cu patronul (pe carnet trec atata, iar in mana iti dau atata ca sa nu mai platesc la stat prea mult).

Pentru salariul care se solicita ar trebui sa aveti incheiat un act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit maanu maanu Buna ziua Lucrez la un magazin sunt angajat ca vanzator iar patronul de o luna nu nea dat salriul ideea e ca pana acum cand luam salariu completam o chitanta ... (vezi toată discuția)
Recuperarea salariilor restante si-a diurnei Horvathclaudiu Horvathclaudiu Buna lucrez in cadru societati de doi ani si opt luni am de de primit salariu si diurne in valoare de 9000 ron mi-am cerut dreptul si patronul ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu dupa plecare din firma gygy83 gygy83 Buna seara! Situatia mea se prezinta in felul urmator: am plecat de la vechea firma, unde eram salariat cu carte de munca, prin acordul partilor. Toate ... (vezi toată discuția)