avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... O presupusa datorie pe baza unui contract nesemnat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

O presupusa datorie pe baza unui contract nesemnat

Buna ziua tuturor. Am si eu intrebare. O anumita firma a facut o prezentare, la care am participat contra unei sume ce trebuea platit. Promisera ca prezenta nu atrage nici un fel de obligativitate, si daca ma razgandesc voi putea cere banii inapoi (bineinteles ca la momentul solicitarii restiuturii au gasit motive sa nu o faca, si nici nu au facut-o). Mi-au trimis prin posta contract de colaborare in 2 exemplare, pe care am refuzat sa-l semnez, si nici nu l-am returnat inapoi. Ulterior mi-au trimis o scrisoare ca m-au si licentiat. (faca cererea mea, si fara un contract semnat) M-am trezit cu o factura de 70 de lei de achitat, aceasta suma fiind specificat ca si comisionul lor. Am sunat la ei si au zis ca sa nu dau importanta scrisorii respective, chiar sa-l ignor ca e o greseala. Acum ma trezesc cu scrisoare de la firma de recuperari creante, ca sa platesc presupusa datorie. Ps. Intre timp au mai trimis o scrisoare ca nu vor putea face plati care mine pentru prestarile mele in cazul in care nu semnez si nu returnez contractul, (nici nu ar fi fost cazul ptr ca nu i-am prestat nimic, si nu i-am trimis inapoi contractul) Pot sa solicite acel comision? si pe baza a ce?
Cel mai recent răspuns: agdobos , utilizator 16:52, 16 Februarie 2010
Daca nu aveti un contract cu ei depinde in ce baza v-au dat licenta de care vorbiti.
Mai depinde si daca ati folosit-o.
Le trebuie probe si pentru 70 lei nu cred ca se deranjeaza sa va dea in judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
Interesant e ca lista cu persoanele licentiate ptr ei e o baza de date publica pe net. Am verificat-o si nu ma aflu pe ele. Si ei la randul lor nu trebuiea sa trimita la firma de recuperari creante totul documentat?
Pot fi raportat ca debitor doar asa? Am solicitat si celor de la recuperari creante, dar ei trimit mai departe firmei respective, si mie un carbon copy. altceva nimic. Cui sa cer pe baza a ce m-au raportat ca debitor?
agdobos a scris:

ah, am uitat, NU M-AM FOLOSIT DE ACEEA LICENTA. Nici macar nu l-am vazut vreodata


Nu ati semnat/completat nici un inscris/cerere? In ce temei ati achitat acea taxa de participare?
Daca ceva vi se pare in neregula, pentru inceput, ati putea sa apelati la sprijinul OPC-ului, de exemplu!

B-) Si va rog nu mai scrieti mesaje consecutive deoarece ati incalcat Regulamentul de postare.Daca nu a postat nimeni, de la ultima dvs. discutie, apelati la functia editare care va permite sa va completati ultimul mesaj postat.:)
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
La momentul respectiv am semnat un formular de inscriere, sau participare (nu mai retin exact fiind inca in anul 2007). Acum dupa ce m-au raportat ca si datornic, am solicitat de mai multe ori de la firma x sa-mi trimita formularul respectiv sau documentul unde-mi figureaza semnatura, dar pur si simplu ma ignora. Nu primesc raspuns la nici o solicitare trimisa. Nici pe fax, nici pe mail.
Exista posibilitatea ca acel act sa tina loc de contractul final propriu zis, si ei sa aiba drep la comision? Mentionez ca in extrasul activitatii mele toate activitatile erau zero, doar comisionul lor figura.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
agdobos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare creante anca1405 anca1405 Buna ziua! As dori sa intreb ce se poate face in urmatoarea situatie.Mama a avut de achitat o factura catre furnizor ,care a rezultat din faptul ca acestia din ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de mandat, in calitate de mandant TzapInferno TzapInferno Buna seara. Sunt intr-o situatie relativ neplacuta si am o senzatie acuta ca am facut o foarte mare gresala semnand un contract de mandat cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari utc utc Buna ziua, In anul 2003 am incheiat contract cu Vodafone (fosta Connex) pe societate, iar in 2009 am solicitat rezilierea. S-a operat rezilierea cu data ... (vezi toată discuția)