romeobabias a scris:
Ce se intampla insa, cand aceasta conventie e incheiata de Asociatie direct cu chiriasii si mai mult Asociatia introduce cerere de chemare in judecata pentru plata cheltuielilor de intretinere direct impotriva acestora.
Mai exact, am un clint SC- chirias, ...
Ce putere juridica are aceasta conventie, care potrivit legii trebuia incheiata direct cu proprietarul?
Imi permit sa-mi expun si eu cateva remarci:
1. Conventia respectiva, din punctul meu de vedere, nu are nicio valoare deoarece legea 230/2007 reglementeaza acest raport(chirias-asociatie) deci primeaza!
ART. 58
(2) Raporturile juridice ale proprietarului, stabilite de comun acord cu chiriaşul, indiferent de statutul locuinţei, precum şi nerespectarea obligaţiilor contractuale de către chiriaş nu absolvă proprietarul de la obligaţiile sale fata de asociaţia de proprietari prevăzute în prezenta lege.
2. Cererea de chemare in judecata ce temei are?
3. Clientul dvs. nu desfasoara o relatie comerciala cu Asociatia pentru a cere o reducere a cotelor de intretinere, bazata pe "criza". Personal, consider acest motiv deja o intarire a trasaturii de "popor mioritc"(adica cu un dezvoltat spirit de... turma!).
4. Daca Asociatia a dat in judecata chiriasul atunci e clar ca nici macar membrii Conducerii nu stapanesc reglementarile legale, daramite reprezentantul legal al acestora!
5. Din punctul meu, neprofesionist, de vedere clientul dvs. are sanse maxime sa castige acest proces cu Asociatia dar are sanse nule daca va fi dat in judecata de catre proprietar.