avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Buna ziua. As avea si eu o intrebare, daca am lucrat cativa ani cu carte de munca si mi`a fost intrerupta carte de munca timp de 1 an apoi am fost angajata inapoi timp de 7 luni pot beneficia de somaj? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 15 Februarie 2010
Ca sa beneficiati de somaj trebuie sa indepliniti cumulativ urmatoarele conditii:
1. c.i.m. sa inceteze pentru motive neimputabile dvs - temeiul legal este : art.31 alin.4 ind.1, art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii

2. sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii pentru somaj.
In ultimele 24 am doar 7, deci nu are rost sa umblu dupa toate actele necesare si sa stau la cozile infernale . Va multumesc .
Puteti sa va inscrieti la somaj ... dar nu veti beneficia de indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Semerean  Violeta Semerean Violeta in ultimul an ( 12 ) am lucrat doar 9 luni cu contract individual de munca , mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.B-) (vezi toată discuția)
Somaj... sergiu_degan sergiu_degan Buna, as avea si eu o intrebar despre somaj: in data de 1 septembrie mi-am dat demisia de la firma la care lucram, cu o vechime de 2 ani si vreo 8 luni, am ... (vezi toată discuția)