avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Dupa 12 ani de casatorie sotul a inaintat divort . Vreau sa stiu la impartirea bunurilor avem drepturi egale daca sotul dovedeste ca a contribuit cu sume de bani mai mari decat mine , deoarece eu sunt pensionata de boala si handicap accentuat avand pensie.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:39, 15 Februarie 2010
chiar daca nu ati obtinut venituri la fel de mari, legea prezuma o contributie egala la achizitionarea bunurilor, iar munca femeii in gospodarie , cat si cresterea copiilor, se considera munca egala cu a sotului, asa incat , doar teoretic ar fi posibil ca sotul sa obtina mai mult, depinde cum va aprecia si instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj LuizaCiolcan LuizaCiolcan buna ziua, Sunt casatarita de peste 10 ani,avem ca posesiuni un apartament si o casa dobandite in timpul casatoriei. Sotul meu este cel care a platit ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar cool123 cool123 buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ... (vezi toată discuția)