Dupa 12 ani de casatorie sotul a inaintat divort . Vreau sa stiu la impartirea bunurilor avem drepturi egale daca sotul dovedeste ca a contribuit cu sume de bani mai mari decat mine , deoarece eu sunt pensionata de boala si handicap accentuat avand pensie.
chiar daca nu ati obtinut venituri la fel de mari, legea prezuma o contributie egala la achizitionarea bunurilor, iar munca femeii in gospodarie , cat si cresterea copiilor, se considera munca egala cu a sotului, asa incat , doar teoretic ar fi posibil ca sotul sa obtina mai mult, depinde cum va aprecia si instanta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
LuizaCiolcan
buna ziua,
Sunt casatarita de peste 10 ani,avem ca posesiuni un apartament si o casa dobandite in timpul casatoriei.
Sotul meu este cel care a platit ... (vezi toată discuția)
Partaj divort
Dascalu7
Buna Ziua,
va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar
cool123
buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ... (vezi toată discuția)