avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

am 58 de ani mama la 5 copii, sotul decedat an 2007 si as dori sa stiu daca pot iesi la pensie de urmas si la ce varsta as putea iesi VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:05, 21 Februarie 2010
Pensia de urmas nu are legatura cu numarul copiilor.
Reveniti cu urmatoarele precizari:
-data exacta a nasterii dvs., este posibil sa fi implinit varsta standard de pensionare si puteti solicita pensie proprie;
-perioada casatoriei;
-cauza decesului sotului;
-stagiul realizat (vechimea dvs. in munca).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urmas anemary29 anemary29 tatal meu care a fost salariat timp de 30 de ani a decedat anul trecut la varsta de 53ani-cancer pulmonar-.vreau sa stiu daca mama mea care nu este pensionara ... (vezi toată discuția)
Pensionare mihai1973 mihai1973 Buna.Vreau sa stiu cand are dreptul mama mea la pensie.Tata a decedat in 2009,mama nu a lucrat niciodata,a primit ajutor de pensie de urmas 6 luni apoi a ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensia de drept? clava clava Sunt nascuta pe 23-10-1955. Din 1.10.2005 sunt pensionara pe caz de boala, gradul II. Pana la acea data, am 32 ani vechime in munca, din care 18 ani si 6 ... (vezi toată discuția)