avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Buna.Vreau sa stiu cand are dreptul mama mea la pensie.Tata a decedat in 2009,mama nu a lucrat niciodata,a primit ajutor de pensie de urmas 6 luni apoi a primit o decizie prin care se suspenda .Momentan nu are nici un venit si in octombrie a.c. implineste 59 ani.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
mihai1973, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:45, 16 Martie 2010
Mama dvs. nu are dreptul la pensie proprie intrucat nu a lucrat niciodata. Cand va implini varsta standard de pensionare de 58 de ani si 11 luni, adica anul acesta in septembrie, poate beneficia de pensie de urmas daca durata casatoriei a fost de cel putin 10 ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot pleca in pensie??? bodo gabriella bodo gabriella Numele meu este Vasile am 59 de ani impliniti in septembrie. Am lucrat 40 de ani din care grupa a doua 24 de ani. Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pintea_tek pintea_tek am 58 de ani mama la 5 copii, sotul decedat an 2007 si as dori sa stiu daca pot iesi la pensie de urmas si la ce varsta as putea iesi VA MULTUMESC ! (vezi toată discuția)
Persoana fara venit Aurelian1974 Aurelian1974 ma numes S.A. sunt inginer si am 40 de ani ! in anul 2014, in luna octombrie, tatal meu , pensionar din 2003, in virsta de 63 de ani a decedat. Mama mea in ... (vezi toată discuția)