avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... impozit presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

impozit presedinte

ce impozite se mai retin in afara de 16% pentru presedintele blocului care este pensionar.Mai exista si alte impozite?
cu stima
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:01, 16 Februarie 2010
daca ati fi dat cautare "impozit" ati fi gasit inca cel putin un topic pe aceeasi tema, destul de recent, ce-i drept pe line de administrator (parca). insa raspunsul pe care vi-l dau este acelasi ... impozitele se platesc in functie de modalitatea de angajare la asociatie ... cu carte de munca, cu contract de mandat sau cu conventie civila.
nu veniti aici cu o intrebare, si aceea incompleta ca informatii, ca nu facem altceva decit sa divagam ;)
daca are conventie civila trebuie doar 16%catre fisc...si eventual la sfarsit de an rotunjirile care ar fi 1-3lei, probabil.
daca are contract de munca...taxele aferente.
nu conteaza daca esti pensionar sau mai ai si alt loc de munca...taxele sunt taxe.
traim in ROMANIA :(( si uneori#-o
Presedintele asociatiei nu poate avea CIM, ci contract de mandat pentru care se plateste doar 16% impozit.
pai ati fost permnent adepta contractelor individuale de munca cu salariatii asociatiei, contrindu-ma mereu pe aceasta tema (atit dvs cit si adriantot si presedintele). totusi, oferiti-mi va rog baza legala pentru care presedintele NU POATE FI ANGAJAT cu CM, articolul care INTERZICE acest lucru si denumirea documentului cu pricina. sint direct interesat in aflarea acestui adevar ;)
In primul rand eu nu sunt sustinatoarea CIM, in general, in asociatiile de proprietari...si am si argumentat de ce. Dar mai spun o data.
Atat femeia de serviciu, cat si administratorul sunt functii ocupate de oameni cu mai multa sau mai putina aplicare catre munca in asociatie. Daca pentru aceste persoane se dovedeste in scurt timp ca locul de munca, atmosfera, oamenii cu care lucreaza nu sunt potriviti, nu le plac sau nu plac ei celor din conducere, proprietarilor....e greu sa mai pleci si foarte complicat, avand contract de munca individual.
Daca dimpotriva, conducerea asociatiei, proprietarii sunt nemultumiti de felul in care isi duc activitatea administratorul, femeia de serviciu, iarasi, in cazul CIM este greu sa scapi de ei. Si aici nu se pune problema ca nu-i plac ochii lui, ci ca pur si simplu este incompetent (atestatul nu inseamna si competenta, dupa parerea mea este o hartie fara valoare), nu-i harnic, fura sau face tot felul de nazbatii. Si atunci...cum faci sa scapi de acele persoane? Cu CIM sunt ocrotiti de Codul muncii. Sunt destule dovezi ca in multe asociatii in care au fost angajati cu CIM se chinuie sa scape de ei...si nu reusesc. Umbli sa dai cu subsemnatul in tot felul de locuri, inclusiv in instanta.
Sunt adepta contractelor civile pentru ca un contract bine facut, cu termeni exacti...poate fi desfacut mult mai usor, indiferent din care parte.
............................
Presedintele si cenzorul sunt platiti pe baza contractului de mandat, este scris in HG.1588 Art.18......
(8) Presedintele asociatiei de proprietari poate fi remunerat, pe baza de contract de mandat, potrivit art. 32 alin. (1) din Legea nr. 230/2007, in limitele bugetului de venituri si cheltuieli aprobat prin hotarare a adunarii generale, potrivit prevederilor Codului fiscal.

............................
In general sunt pentru relatii de activitate foarte flexibile, care sa nu presupuna multa birocratie, asta si pentru ca oamenii sunt foarte ocupati si nu-si castiga painea zilnica numai din aceste activitati si daca e sa folosim timpul eficient, mai bine il folosim in folosul comunitatii, nu sa umblam pe la cozi de ore intregi ca sa depunem tot felul de acte si declaratii.

De asemenea CIM presupune si marirea substantiala a contributiei proprietarilor la fondul de salarii, eu as spune nejustificat, dar asta este o parere personala.

Sper ca m-am facut inteleasa.:)
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii mamina mamina As dori sa stiu ce taxe se platesc la stat pentru salariile administratorului , presedintelui si femeia de serviciu. Se intocmeste decl.100 ca la orice ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contracte folosesc pentru functiile din asociatie ? akadea akadea Buna ziua, 1. Doresc sa aflu ce fel de contracte trebuie folosite corect(cf.legii) in cadrul asociatiei pentru : - presedinte - cenzor - administrator - ... (vezi toată discuția)
Angajarea in asociatiile de proprietari sterod sterod Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat si anterior in aceasta sectiune despre angajarea in asociatiile de proprietari, dar informatiile sunt fragmentate si nu ... (vezi toată discuția)