In primul rand eu nu sunt sustinatoarea CIM, in general, in asociatiile de proprietari...si am si argumentat de ce. Dar mai spun o data.
Atat femeia de serviciu, cat si administratorul sunt functii ocupate de oameni cu mai multa sau mai putina aplicare catre munca in asociatie. Daca pentru aceste persoane se dovedeste in scurt timp ca locul de munca, atmosfera, oamenii cu care lucreaza nu sunt potriviti, nu le plac sau nu plac ei celor din conducere, proprietarilor....e greu sa mai pleci si foarte complicat, avand contract de munca individual.
Daca dimpotriva, conducerea asociatiei, proprietarii sunt nemultumiti de felul in care isi duc activitatea administratorul, femeia de serviciu, iarasi, in cazul CIM este greu sa scapi de ei. Si aici nu se pune problema ca nu-i plac ochii lui, ci ca pur si simplu este incompetent (atestatul nu inseamna si competenta, dupa parerea mea este o hartie fara valoare), nu-i harnic, fura sau face tot felul de nazbatii. Si atunci...cum faci sa scapi de acele persoane? Cu CIM sunt ocrotiti de Codul muncii. Sunt destule dovezi ca in multe asociatii in care au fost angajati cu CIM se chinuie sa scape de ei...si nu reusesc. Umbli sa dai cu subsemnatul in tot felul de locuri, inclusiv in instanta.
Sunt adepta contractelor civile pentru ca un contract bine facut, cu termeni exacti...poate fi desfacut mult mai usor, indiferent din care parte.
............................
Presedintele si cenzorul sunt platiti pe baza contractului de mandat, este scris in HG.1588 Art.18......
(8) Presedintele asociatiei de proprietari poate fi remunerat, pe baza de contract de mandat, potrivit art. 32 alin. (1) din Legea nr. 230/2007, in limitele bugetului de venituri si cheltuieli aprobat prin hotarare a adunarii generale, potrivit prevederilor Codului fiscal.
............................
In general sunt pentru relatii de activitate foarte flexibile, care sa nu presupuna multa birocratie, asta si pentru ca oamenii sunt foarte ocupati si nu-si castiga painea zilnica numai din aceste activitati si daca e sa folosim timpul eficient, mai bine il folosim in folosul comunitatii, nu sa umblam pe la cozi de ore intregi ca sa depunem tot felul de acte si declaratii.
De asemenea CIM presupune si marirea substantiala a contributiei proprietarilor la fondul de salarii, eu as spune nejustificat, dar asta este o parere personala.
Sper ca m-am facut inteleasa.:)