avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii

as dori sa stiu daca reducerea varstei de pensionare pentru persoanele care au avut grupa 1 de munca inainte de 2001 se mentine si in noua legea a pensiilor . ex : barbat nascut 9 martie 1953 30 ani de munca din care 9 ani munciti in grupa 1 de munca .; care este reducerea ?cind ma pot pensina ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:39, 23 Februarie 2010
Proiectul viitoarei legi a pensiilor prevede ca varstele standard de pensionare vor fi reduse in cazul celor care au lucrat in grupa I sau II de munca.
Accesati lik-ul de mai jos si gasiti ceea ce va intereseaza la art. 55 si in anexa 5.

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
multumesc pentru raspuns dar eu tot nu nteleg care este echivalarea grupei 1 cu , grupa de munca in conditii specialie sau conditii deosebite care tabel sa-l iau in considerare tabel 1 sau 2 deoarece eu am muncit in exploatari forestiere ca inginer .11 ani si 6 luni 80% program de munca . mu
Trebuia sa cititi tot proiectul. Sincera sa fiu, nu-mi place sa discut pe marginea unui proiect care ar putea fi modificat radical, mai ales in privinta activitatii desfasurate in grupe de munca.

Art. 160. – Perioadele de vechime în muncă realizate în grupele I şi a II-a de muncă până la data de 1 aprilie 2001, constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor de pensionare, cu excepţia celor realizate în activităţile care, conform prevederilor art. 30 alin (1) sunt încadrate în condiţii speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalente si deosebiri intre gr ii / gr i de munca si conditiile deosebite / speciale pavellevap pavellevap buna seara va rog sa mi s puneti ce asemanari si deosebiri exista intre acesti termeni efectele sunt aceleasi? doar denumirile s au schimbat? se cumuleaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am 11 ani,2 luni si 14 zile conditii speciale pana ... Atreides Atreides Buna ziua . Am 11 ani,2 luni si 14 zile conditii speciale pana in 2001 si 8 ani,11luni si 26 zile conditii deosebite dupa 2001 . Cele 2 luni peste 11 ani cond. ... (vezi toată discuția)
Cum sunt echivalate perioadele lucrate in grupa i de munca? boctavian boctavian cum sunt echivalati conform noii legi a pensiei 17 ani de grupa I efectuati in perioada 1977-2001 (vezi toată discuția)